Παραμένει θολό το τοπίο στη «μάχη» της παραμονής

Παραμένει θολό το τοπίο στη «μάχη» της παραμονής

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφτά στροφές πριν από το τέλος της Σούπερ Λίγκας, ουσιαστικά το βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει περιοριστεί στη μάχη της ουράς. Η ανάδειξη του πρωταθλητή είναι απλώς θέμα χρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο από αύριο κιόλας, αν νικήσει στην Τούμπα. Η επόμενη τετράδα (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης) είναι απίθανο να αλλάξει και το μόνο ενδιαφέρον στο μέτωπο αυτό είναι οι βαθμολογικές διαφορές τους στην τελική κατάταξη, που θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησής τους στα πλέι οφ.

Οι μόνες εκκρεμότητες, λοιπόν, είναι στην ουρά κι αυτές όχι τόσο μεγάλες όσο θα περίμενε κανείς σε ένα (συνήθως πιο «κλειστό») πρωτάθλημα 18 ομάδων. Με βάση την τωρινή εικόνα, η λογική θέλει τέσσερις ομάδες να εμπλέκονται άμεσα στα σενάρια του υποβιβασμού κι άλλες 3-4 να κινδυνεύουν μόνο θεωρητικά. Οι Σκόντα Ξάνθη και ο Εργοτέλης με 32 β., ο Πανιώνιος με 31 β. και ο Λεβαδειακός με 30 β., έχουν σημαντική διαφορά από τον Αρη (19 β.) και τη Βέροια (24 β.) που βρίσκονται τώρα κάτω από τη γραμμή. Αμεσο κίνδυνο νιώθουν μόνο ο Πλατανιάς (25 β.) και ο Απόλλων (26 β.), καθώς εκτός από τους δύο τελευταίους που υποβιβάζονται κατευθείαν, ο 15ος της βαθμολογίας θα οδηγηθεί σε μπαράζ με μία ομάδα από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για σενάρια και αναλύσεις, ο Αρης θα χρειαστεί θαύματα για να παραμείνει. Δεν είναι μόνο η κακή αγωνιστική του εικόνα και η διαφορά των έξι βαθμών που έχει από τη θέση του μπαράζ, είναι και το πρόγραμμά του «βουνό», με 5 από τα 7 παιχνίδια του κόντρα σε ομάδες της πρώτης εξάδας, εκ των οποίων τα τρία εκτός έδρας με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και ένα εντός με τον ΠΑΟΚ. Δεν θέλει ισοπαλίες, θέλει νίκες κι αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο απ’ όσο ακούγεται.

Το πλεονέκτημα της Βέροιας είναι ότι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα είναι γηπεδούχος με αντιπάλους (Πανιώνιος, Αστέρας Τρ.) που πιθανόν να μην έχουν ιδιαίτερο κίνητρο. Εχει και άλλα δύο εντός έδρας ματς (Ατρόμητο, Σκόντα Ξάνθης), ενώ από τα τρία εκτός, τα δύο με Καλλονή και Λεβαδειακό μάλλον θα αποδειχθούν «κλειδί» για την παραμονή της.

Για Απόλλωνα και Πλατανιά, «μητέρα όλων των μαχών» θα είναι η μεταξύ τους αναμέτρηση αύριο στη Ριζούπολη, ειδικά για τους γηπεδούχους που έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια (εκτός με ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Πανθρακικό, Ολυμπιακό και εντός με ΠΑΟΚ, Εργοτέλη). Ο Πλατανιάς έχει εν συνεχεία στα Περιβόλια Καλλονή, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό που λογικά δεν θα «καίγονται» για βαθμούς, ενώ μπορεί να ελπίζει σε 2-3 εκτός έδρας βαθμούς κόντρα στη Ξάνθη και τον Πανιώνιο, ίσως και τον Ατρόμητο. Γενικά, το τοπίο παραμένει θολό στην ουρά και μάλλον θα χρειαστούν 2-3 αγωνιστικές ακόμα για να αρχίσει να ξεκαθαρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή