Πετάει για Αγγλία ο Ολυμπιακός

Πετάει για Αγγλία ο Ολυμπιακός

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτοικοι Μάντσεστερ γίνονται σήμερα οι πρωταθλητές Ελλάδας με στόχο να γράψουν το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας τους στην αυριανή ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμμαχος των «ερυθρολεύκων» είναι η νίκη τους με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη, η καλή ψυχολογία τους από την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους, αλλά και η αγωνιστική κρίση που διέρχεται η πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρεί στις 10 το πρωί με πτήση τσάρτερ για το Μάντσεστερ, με τον Μίτσελ να δίνει κάρτα επιβίβασης στο σύνολο των ποδοσφαιριστών του, ανεξαρτήτως αν έχουν δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε, όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος θέλουν να ζήσουν από κοντά τον αγώνα της χρονιάς για τους «Πειραιώτες».

Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, ο Ισπανός τεχνικός είδε τον Ιβάν Μαρκάνο να προπονείται για δεύτερη ημέρα κανονικά. Ετσι αναμένεται να τον επιλέξει για το κέντρο της άμυνας μαζί με τον Κώστα Μανωλά. Την ίδια ώρα, η κατάσταση του Σαβιόλα βελτιώνεται διαρκώς. Ομως, δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και πιθανότατα θα καθίσει στον πάγκο στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ». Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Πέρεζ, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Βαλντέζ και Βέργος.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κάνουν τη μοναδική τους προπόνηση στο «θέατρο των ονείρων» στις 9 το βράδυ. Να σημειωθεί πως τον αυριανό αγώνα αναμένεται να τον παρακολουθήσουν περισσότεροι από 3.500 οπαδοί τους. Διαιτητής ορίστηκε ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη χώρα της τουλίπας.

«Αs» για Μίτσελ

Το εγκώμιο του Μίτσελ έπλεξε η ισπανική εφημερίδα As, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «ερυθρόλευκους»: «Χειροκρότημα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού κατέκτησε το Σάββατο το δεύτερο πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο Μίτσελ θα κυριαρχήσει αν αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκριθεί στα προημιτελικά. Ενας Απόλλωνας που έπρεπε να κερδίσει στην Ελλάδα».

Στο Μάντσεστερ πληροφορίες δίνουν και παίρνουν σχετικά με πιθανή απομάκρυνση του προπονητή της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγιες, εάν δεν προκριθεί η πρωταθλήτρια Αγγλίας εις βάρος του Ολυμπιακού. Οι εκτιμήσεις είναι αλληλοσυγκρουόμενες, καθώς όσο κατακάθεται η σκόνη από το εντός έδρας χαστούκι με 3-0 από τη μισητή αντίπαλο Λίβερπουλ, τόσο αναδύονται ξανά οι φωνές που λένε ότι η διοίκηση θα δώσει άλλη μια σεζόν ως περίοδο χάριτος στον διάδοχο του σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Ο βοηθός του κ. Μόγιες, ο Ράιαν Γκιγκς, εξέφρασε την οργή του για τα δημοσιεύματα περί ρήξης του με τον προϊστάμενό του, αλλά ο καπνός δεν μπορεί παρά να προέρχεται από φωτιά, που λέγεται πως άναψε λόγω των τεχνικών προπόνησης του Σκωτσέζου. Βολές κατά του κ. Μόγιες έριξε και ο τεχνικός της ομάδας κάτω των 18 ετών της Εβερτον, λέγοντας ότι όταν ο κ. Μόγιες ήταν στο Γκούντισον Παρκ δεν νοιαζόταν καθόλου για τους παίκτες που ήταν το μέλλον του συλλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή