Δικαίωμα στο όνειρο της ανόδου

Δικαίωμα στο όνειρο της ανόδου

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ομάδες φαίνεται να έχουν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα, υπάρχουν όμως κι άλλες που ελπίζουν, ιδιαίτερα στον δεύτερο όμιλο. Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου της Φούτμπολ Λιγκ τα δεδομένα δείχνουν αρκετά μπερδεμένα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στην τετράδα. Ιδιαίτερα στον πρώτο όμιλο τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση αλλά από εκεί και πέρα Χανιά, Ηρακλής Ψαχνών, Παναιγιάλειος και Φωστήρας διεκδικούν τις υπόλοιπες τρεις θέσεις.

Ουσιαστικά και οι Βολιώτες δεν είναι αδιάφοροι, καθώς θέλουν να πάρουν έξι βαθμούς στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Αχαρναϊκό και τον Βύζαντα Μεγάρων προκειμένου να μπουν με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει.

Τα Χανιά που βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 44 βαθμούς υποδέχονται τον Αστέρα Μαγούλας και την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να παίξουν με την Καλλιθέα. Περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν, καθώς ακολουθούν Ηρακλής Ψαχνών με 43 βαθμούς και Παναιγιάλειος και Φωστήρας με 42. Η ομάδα του Ταύρου έχει και τα δύο εναπομείναντα στην έδρα της αλλά με ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στα πλέι οφ, καθώς φιλοξενεί κατά σειρά τους «ασπρόμαυρους» του Αιγίου και τον Ηρακλή Ψαχνών. Οποιοδήποτε προγνωστικό μοιάζει παρακινδυνευμένο.

Στον δεύτερο όμιλο τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ούτε στην κορυφή για να ξέρουμε ποια θα είναι η ομάδα που θα πάρει το μπόνους των τριών βαθμών.

Η Κέρκυρα έχει προβάδισμα απέναντι στη Νίκη Βόλου και πρόγραμμα μάλλον πιο ευνοϊκό, καθώς θα αντιμετωπίσει τον αδιάφορο Εθνικό Γαζώρου και την τελευταία αγωνιστική τον Πιερικό, ο οποίος αναζητεί μόλις ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία.

Οι Βολιώτες έχουν και τους δύο αγώνες που απομένουν μακριά από την έδρα τους και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Βατανιακό που εξακολουθεί να δίνει τη μάχη του για να αποφύγει τον υποβιβασμό και στο φινάλε την Αναγέννηση Καρδίτσας η οποία, υπό προϋποθέσεις θα προσπαθεί την ύστατη ώρα να μπει στα πλέι οφ. Αιγινιακός και Ηρακλής πάντως έχουν σημαντικό προβάδισμα για να παραμείνουν στην τετράδα και να διεκδικήσουν την τρίτη θέση και την άνοδο μέσω μπαράζ.

Με δεδομένο ότι ο πρώτος κάθε ομίλου αρχίζει την προσπάθειά του με μπόνους τριών βαθμών και η διαφορά από τον τελευταίο διαιρείται διά του τέσσερα, αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ο Ολυμπιακός Βόλου θα είχε σημαντικό προβάδισμα για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία καθώς θα είχε στο ενεργητικό του 6 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας θα βρισκόταν η Κέρκυρα με 5 βαθμούς. Χανιά και Νίκη Βόλου θα είχαν μόλις έναν βαθμό, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες που θα διεκδικούσαν την άνοδο θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους από το μηδέν. Ομως στις δύο αγωνιστικές που απομένουν πολλά μπορούν να αλλάξουν και ομάδες που τώρα βρίσκονται σε δύσκολη θέση να αποκτήσουν πλεονέκτημα έστω και στο τελευταίο λεπτό.

Aντίθετα, πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στην ουρά, κυρίως στον πρώτο όμιλο, όπου Βύζας Μεγάρων, Γλυφάδα και Αστέρας Μαγούλας κάνουν, ήδη, σχέδια για τη Φούτμπολ Λιγκ 2. Και από τον δεύτερο όμιλο Καβάλα και Αναγέννηση Γιαννιτσών έχουν αποχαιρετήσει την πρώην Β΄ Εθνική και περιμένουν, πιθανότατα, τον Βατανιακό ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Η σίγουρη ΑΕΚ και οι υπόλοιποι

Στην τελική ευθεία μπαίνει και το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ 2 από το οποίο θα προβιβαστούν οι έξι πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων. Καθαρό προβάδισμα για την άνοδο, όπως αναμενόταν έχει πάρει η ΑΕΚ, η οποία παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της έχει καπαρώσει την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, αφού με εννιά αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος, απέχει 13 βαθμούς από τη δεύτερη Κηφισιά και 14 από τον τρίτο Ηρόδοτο.

Από τους υπόλοιπους πέντε ομίλους, δύο είναι οι ομάδες που νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Η μία είναι η δεύτερη πιο ιστορική ομάδα της κατηγορίας, η Λάρισα, η οποία στον 2ο όμιλο έχει 50 βαθμούς και καταδιώκεται από τους Οικονόμο Τσαριτσάνης που έχει 44 και Κοζάνη με 43. Ανάλογο προβάδισμα έχει και η Ερμιονίδα η οποία στον 4ο όμιλο έχει 49 βαθμούς, έξι περισσότερους από τους Παναργειακό και Καλαμάτα.

Στους υπόλοιπους τρεις ομίλους η μάχη γίνεται στήθος με στήθος. Στον 1ο, λίγο πιο άνετα αισθάνεται ο Αγροτικός Αστέρας που μετά από 21 αγώνες έχει 50 βαθμούς και βλέπει πίσω του μόνο τον Πανσερραϊκό με 46.

Στον 3ο, σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται Λαμία (43β.) και Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (42β.), με την ομάδα από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας να έχει ένα αγώνα λιγότερο, αφού έχει κάνει το ρεπό της. Στο κόλπο της ανόδου βρίσκεται και ο Α.Ο. Κύμης με 39 βαθμούς και ίδιους αγώνες με τη Λαμία. Εξίσου αμφίρροπη είναι η κούρσα στον 5ο όμιλο, όπου ο Πανελευσινιακός προηγείται με 47 βαθμούς και ο Α.Ο. Τραχώνων βρίσκεται σε απόσταση βολής με 46..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή