Για την υπέρβαση στη Βαρκελώνη

Για την υπέρβαση στη Βαρκελώνη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης και με νοοτροπία νικητή θα παραταχθεί απόψε (21.45) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Παναθηναϊκός με σκοπό να υποχρεώσει την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της ήττα στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας και να πάρει το πάνω χέρι για πρόκριση στα πλέι οφ.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ξέρει πως η ομάδα του έχει δύσκολο έργο, αλλά δεν έχει σκοπό να παραδώσει έτσι εύκολα τα όπλα. Αλλωστε, κατά καιρούς ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει σημαντικές νίκες στην έδρα των Καταλανών. «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς δεν έχει ηττηθεί στο τοπ 16. Για εμάς είναι ένας ακόμη τελικός. Πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη», τόνισε αρχικά ο «Φράγκι» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στην αγωνιστική δράση: «Ο Γκιστ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που βοηθά σημαντικά. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος, έχοντας κάνει μόλις 2 – 3 προπονήσεις. Αυτό, όμως, δεν έχει σημασία. Το θετικό είναι πως είμαστε όλοι μαζί, δυνατοί και πάμε να κερδίσουμε».

Ενθουσιασμένος για την επιστροφή του εμφανίστηκε και ο ίδιος ο Γκιστ, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης για περίπου 20 ημέρες: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην αγωνιστική δράση. Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να ξαναπαίξω. Ο τραυματισμός μου, που με ανάγκαζε να είμαι εκτός γι’ αυτό το διάστημα, με… σκότωνε κάθε μέρα διότι δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου».

Απών από την Ευρωλίγκα για περίπου ένα μήνα ήταν και ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος θα δώσει ακόμη μία ποιοτική λύση στην ομάδα του. «Αισθάνομαι ευτυχής που επιστρέφω σε ένα ματς Ευρωλίγκας. Αισθάνομαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον Ναβάρο και τους υπόλοιπους πολύ καλούς γκαρντ της Μπαρτσελόνα. Είναι μια εξαιρετική ομάδα με ποιοτικότατους παίκτες που μπορούν να σου κάνουν ζημιά αν δεν προσέξεις», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ.

Σε περίπτωση νίκης στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός θα χρειάζεται ακόμη ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Μάλαγα, την ερχόμενη εβδομάδα, για να φθάσει στις οκτώ νίκες που θεωρούνται το όριο πρόκρισης στους προημιτελικούς. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι αδιάφορη, ωστόσο δεν πρόκειται να χαριστεί στους «πράσινους» και, μάλιστα, μέσα στο γήπεδό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή