Προβάδισμα για Μπάγερν και Ατλέτικο

Προβάδισμα για Μπάγερν και Ατλέτικο

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ίδιο σκορ και με το προβάδισμα να γέρνει υπέρ των φιλοξενουμένων έληξαν οι χθεσινοί πρώτοι προημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1-1 εμφανίστηκε τόσο στο Μάντσεστερ, όπου η Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου, όσο και στη Βαρκελώνη, όπου η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο Μάντσεστερ, οι καλά διαβασμένοι Άγγλοι, επιβάλλοντας ένα παιχνίδι υπομονής στο πρώτο ημίχρονο, «εγκλώβισαν» τους Βαυαρούς που είχαν την ανούσια κατοχή μπάλας. Μάλιστα, οι παίκτες του Μόγες είχαν και τη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 40΄ ο Γουέλμπεκ έφυγε ολομόναχος στην αντεπίθεση, αλλά το «σκάψιμό» του σταμάτησε ο Νόιερ που είχε καταλάβει την πρόθεση του επιθετικού της Μάντσεστερ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Γουέλμπεκ το κατάφερε ο Βίντιτς στο 58΄. Ο Ρούνι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σέρβος έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής, κάνοντας το 1-0.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε προσωρινά την Μπάγερν η οποία, όμως, είναι ομάδα που εύκολα ανακτά την αυτοσυγκέντρωσή της. Δεν άργησε να το πράξει, και στο 67΄ ισοφάρισε με τον Σβαϊνστάιγκερ που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από ασίστ με το κεφάλι από τον Μάντζουκιτς. O σκόρερ στο 90΄ αντίκρισε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για φάουλ στον Ρούνι, και θα λείψει από τη ρεβάνς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ:Ντε Χέα, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Μπίτνερ (74΄ Γιανγκ), Βαλέντσια, Κάρικ, Φελαϊνί, Γκιγκς (46΄ Καγκάουα), Ρούνι, Γουέλμπεκ (85΄ Τσιτσαρίτο).

ΜΠΑΓΕΡΝ:Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεζ, Ρόμπερν, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μίλερ (63΄ Μάντζουκιτς), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (74΄ Γκέτσε).

Στη Βαρκελώνη, για 45 λεπτά, οι δύο πρωτοπόροι του ισπανικού πρωταθλήματος, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, δεν δικαιολογούσαν τη φήμη τους. Οι μόνες στιγμές που άξιζαν ήταν ένα σουτ του Βίγια στο 4΄ από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να φεύγει άουτ, και ένα τετ α τετ του Ινιέστα στο 26΄ στο οποίο ενήργησε θετικά ο Κουρτουά.

Οι φιλοξενούμενοι αφού ξεπέρασαν χωρίς δυσκολία τις παγίδες των «μπλαουγκράνα» μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να πάρουν ένα σκορ πρόκρισης. Στο 56΄ το Καμπ Νου «πάγωσε», όταν ο Ντιέγκο, που είχε αντικαταστήσει νωρίς τον τραυματία Ντιέγκο Κόστα, σούταρε με δύναμη από μακρινή απόσταση στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Πίντο.

Ο σκοπός του εκτός έδρας γκολ είχε επιτευχθεί για την Ατλέτικο, η οποία στη συνέχεια έδωσε περισσότερο χώρο στην Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο αύξησε την πίεσή της και ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 71΄, όταν ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Ινιέστα και με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:Πίντο, Αλβες, Πικέ (12΄ Μπαρτρά), Μασεράνο, Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (68΄ Αλέξις), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ:Κουρτουά, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Τουράν (78΄ Ροντρίγκεθ), Βίγια (71΄ Σόσα), Ντιέγκο Κόστα (30΄ Ντιέγκο).

Αλλαγή σκυτάλης

Πράξη δεύτερη για τα προημιτελικά απόψε με τη, θεωρητικά τουλάχιστον, αμφίρροπη μάχη της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι (21.45, novasports 2, HD2) και τη νέα σύγκρουση της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ (21.45, ΔΤ), μετά τα τέσσερα ματς που έδωσαν στην περυσινή σεζόν.

Στο Παρκ ντε Πρενς η Παρί θα παίξει επίθεση και η Τσέλσι άμυνα, καθώς θα αναμετρηθούν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τον αγαπημένο του Ζοζέ Μουρίνιο, τον τεχνικό της Τσέλσι. Ο «Ιμπρα» τρέφει απεριόριστη εκτίμηση για τον Πορτογάλο αφότου συνεργάστηκαν στην Ιντερ.

Στη Μαδρίτη η Ρεάλ θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς από τον περσινό αποκλεισμό της από την Ντόρτμουντ, που της στέρησε την παρουσία στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Τα φετινά δεδομένα φέρνουν τη Ρεάλ ως το μεγάλο φαβορί, αν και οι πρόσφατες ήττες στο πρωτάθλημα από Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη έχουν χαλάσει το καλό κλίμα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Έχοντας δει την Μπάγερν να σηκώνει την περασμένη εβδομάδα την κούπα του πρωταθλητή, η Ντόρτμουντ εστιάζει όλη της την ενέργεια πλέον στο Τσάμπιονς Λιγκ, ελπίζοντας να επαναλάβει τον περσινό αποκλεισμό της Ρεάλ, παρότι απόψε θα είναι πολύ αποδυναμωμένη: Ο σούπερ σκόρερ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν θα στοιχειώσει όπως πέρυσι (με τα τέσσερά του γκολ στη Γερμανία) τη Ρεάλ, αφού είναι τιμωρημένος, ενώ θα λείψουν κι άλλοι πέντε βασικοί παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή