Το πλάνο για το μέλλον του Παναθηναϊκού

Το πλάνο για το μέλλον του Παναθηναϊκού

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μοντέλο της εταιρείας λαϊκής βάσης και η ανάπτυξη των Ακαδημιών του είναι οι δύο πυλώνες που θα οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό σε ένα καλύτερο μέλλον, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ της Νοva «Μια πόλη. Μια ομάδα. Η ομάδα μου».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε και στα σχέδια που έχει για τη Λεωφόρο: «Η νέα ομάδα που πάμε να φτιάξουμε, στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι το καινούργιο ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπου ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά είναι μια εταιρεία λαϊκής βάσης και το κάθε μέλος αυτής –ασχέτως οικονομικής συνεισφοράς– έχει μία ψήφο και εκλέγει κάθε τρία χρόνια διοίκηση. Και ο άλλος είναι οι νέοι παίκτες μας, η Ακαδημία μας, πάνω στην οποία στηριζόμαστε για το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Θέλουμε τα επόμενα ένα – δύο χρόνια να ανακαινίσουμε και να μεγαλώσουμε τη Λεωφόρο, κάτι το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και θέλουμε να αναπτύξουμε τις Ακαδημίες μας στο Κορωπί και τα γήπεδα να είναι τριπλάσια απ’ ό,τι ήταν στην Παιανία, ώστε να μπορούμε να έχουμε ακόμα περισσότερα παιδιά, τα οποία θα είναι οι αυριανοί ποδοσφαιριστές μας, τα αυριανά μας ταλέντα».

• «Πάγο» στα σενάρια περί μεταγραφής του Μπεργκ σε σύλλογο του εξωτερικού το καλοκαίρι, έβαλε χθες ο Παναθηναϊκός. Η θέση της ΠΑΕ: «Δεν είμαστε απελπισμένοι ούτε ψάχνουμε πάση θυσία να πουλήσουμε για να βρούμε πόρους, καθώς έχουμε μπει πλέον ξεκάθαρα σε υγιή δρόμο». Μέχρι στιγμής, πάντως, το ενδιαφέρον ξένων ομάδων, όπως της Βέρντερ, είναι φιλολογικό. Στα χέρια του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση ούτε και έχει ενθαρρύνει κάποιο να κάνει.

• Μία ώρα αγωνίστηκε ο Πέτριτς σε ματς προπονητικού χαρακτήρα με τον Αχαρναϊκό στο Κορωπί. Ο Κροάτης επιθετικός έδειξε ότι θέλει χρόνο για να βρει τον ρυθμό του και θα μπει σταδιακά στην ομάδα, με στόχο να είναι έτοιμος στα πλέι οφ. Στη φιλική ήττα με 2-1, ο Αναστασίου χρησιμοποίησε κατά βάση επαγγελματίες που προέρχονται από την ομάδα των νέων: Ταμπάκης, Τούντορ, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Χουχούμης, Λαγός (46΄ Αναστασόπουλος), Δώνης, Σπυρόπουλος (46΄ Μουζακίτης), Πέτριτς (60΄ Μπαλμπόα), Γιαννιτσάνης, Αποστολόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή