Νίκη ο Ολυμπιακός, παράπονα ο ΠΑΟΚ

Νίκη ο Ολυμπιακός, παράπονα ο ΠΑΟΚ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτούς λογαριασμούς στην υπόθεση πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας άφησαν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 στον πρώτο τους ημιτελικό που διεξήχθη χθες βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, έχοντας αριθμητική υπεροχή απ’ το 33΄ λόγω της αποβολής του Στοχ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ευτύχησε να πετύχει γκολ τη μοναδική φορά που «πάτησε» με αξιώσεις στην περιοχή του Μέγερι, με τους γηπεδούχους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για να πετύχουν και τρίτο γκολ.

Σε σύστημα 4-3-3, Μίτσελ χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Μέγερι κάτω απ’ την εστία, τους Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο και Χολέμπας στην άμυνα, τον Εντιγκα σε ρόλο αμυντικού μέσου, τοποθετώντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Μανιάτη και Ντομίνγκεζ. Οι Κάμπελ και Φουστέρ ήταν στη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα, με τον τελευταίο να συγκλίνει συχνά προς τον άξονα προκειμένου να δίνει βοήθειες στο μοναδικό προωθημένο, Νέλσον Βαλντέζ.

Απ’ την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργιάδης προτίμησε σε σχήμα 4-2-3-1 τον Γλύκο στη θέση του τερματοφύλακα, τους Ινσαουράλδε, Βίτορ και Σκόνδρα στην άμυνα, τους Νάτχο και Κάτσε σε ρόλο αμυντικών μέσων, με τους Στοχ, Βούκιτς και Λίνο να είναι στη μεσαία γραμμή και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ιδανική εκκίνηση στον αγώνα. Μόλις στο πρώτο 10λεπτο πέτυχαν δύο γκολ με τον Ντομίνγκεζ στο 8΄ και τον Φουστέρ στο 10΄. Η εξέλιξη του αγώνα αιφνιδίασε τους παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα. Μετά το πρώτο 25λεπτο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε δειλά – δειλά να βγαίνει απ’ το «καβούκι» της. Ουσιαστικά, στην πρώτη (και μοναδική) επιθετική της προσπάθεια, κατόρθωσε να μειώσει το σκορ με τον Αθανασιάδη στο 31΄.

Μόλις κόπασαν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, «άναψαν τα αίματα» ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων κοντά στη σέντρα. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος έχοντας συμβουλευτεί πρώτα τους βοηθούς του, απέβαλε με κόκκινη τον Στοχ για σπρώξιμο στον Βαλντέζ (θα μπορούσε να είχε αντικρίσει δεύτερη κίτρινη), ενώ λανθασμένα έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη στον Φουστέρ (έσπρωξε τον Αθανασιάδη). Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκλεισε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΟΚ χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με τους Φουστέρ, Μαρκάνο και Βαλντέζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μανιάτης (67΄ Πέρες), Εντινγκά (46΄ Σάμαρης), Βαλντέζ, Φουστέρ (80΄ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Κάμπελ, Σαλίνο, Ντομίνγκεζ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βούκιτς (44΄ Λούκας), Στοχ, Μιγκέλ Βίτορ, Λίνο (67΄ Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Ινσαουράλδε, Αθανασιάδης, Νάτχο (75΄ Κατσουράνης).

• Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άφησε αιχμές για τον Καλογερόπουλο για τη φάση του 33΄, όταν απέβαλε τον Στοχ.

«Τη φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή πορεία. Εφθασε κοντά στο να αποκλείσει τη Μάντσεστερ. Αδίκως δεν πέρασε. Το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό στον Ολυμπιακό», τόνισε ο Γεωργιάδης μετά το «φινάλε». Και πρόσθεσε: «Μετά το γκολ του Αθανασιάδη, δεν δόθηκε η ευκαιρία να παιχθεί όμορφο ποδόσφαιρο, δέκα εναντίον δέκα ή δέκα εναντίον ένδεκα. Η ήττα δεν μας εκφράζει. Δεν είναι καλό αποτέλεσμα. Θα έχουμε δύσκολο έργο». Από την πλευρά του ο Μίτσελ υπογράμμισε: «Πιστεύω πως μας εξυπηρετεί το σκορ, αφού έχουμε κερδίσει. Κάναμε ένα σχετικά καλό παιχνίδι. Μας άξιζε η νίκη. Το σκορ δεν δείχνει το καλό παιχνίδι που κάναμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή