Εκκληση από τον ΣΕΓΑΣ, «καμπανάκι» για τον αθλητισμό

Εκκληση από τον ΣΕΓΑΣ, «καμπανάκι» για τον αθλητισμό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάλεσμα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για τον ελληνικό αθλητισμό μετά και τις νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών. Ο κ. Παναγόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΣΕΓΑΣ και παρουσίασε ένα βιώσιμο πλάνο για τη συνέχεια. «Η επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ το 2010 ήταν 8.250.000. Το 2012 7 εκατ., το 2013 4,4 και το 2014 2,8. Μιλάμε για απώλεια που έφτασε στο 80% μέσα σε 4 χρόνια. Ο ΣΕΓΑΣ καλεί τον πρωθυπουργό να επέμβει και να αποκαταστήσει τη χρηματοδότηση στον αθλητισμό, στα επίπεδα του 2013. Καλεί τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον υφυπουργό να είναι οι πρώτοι που θα δώσουν την μάχη της διεκδίκησης», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, συνεχίζοντας αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στάδια: «Τα στάδια είναι σε τραγική κατάσταση. Το ΟΑΚΑ στάζει από 96 διαφορετικές πλευρές, η θέρμανση είναι υποτυπώδης, ο Αγιος Κοσμάς κλείνει και κανείς δεν ξέρει πού θα μεταφερθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, το Καυταντζόγλειο έχει πάψει να έχει βοηθητικό. Οι φθορές αυξάνονται και καμία δυνατότητα αποκατάστασης δεν υπάρχει».

Λύση μπορεί να βρεθεί, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη στήριξη σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο: «Θα προχωρήσουμε σε μια προσπάθεια αξιοποίησης των ΕΣΠΑ. Εκεί φαίνεται να υπάρχει ένας χώρος. Θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση, που αποτελεί έναν καλό σύμμαχο στην προσπάθειά μας αυτή. Ενισχύουμε το πρόγραμμα προσέλκυσης δικών μας εσόδων, προκειμένου να έχουμε σε χρήμα περίπου 2.300.000 ευρώ δικά μας έσοδα και άλλες 800.000 σε είδος».

Οσο για το αγωνιστικό κομμάτι δήλωσε: «Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στο αγωνιστικό μας πρόγραμμα, αυτός είναι ο λόγος της ύπαρξής μας, καμία σκέψη και περιστολή στα πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή