Οι έδρες έδωσαν την πρόκριση χθες στο Γιουρόπα Λιγκ

Οι έδρες έδωσαν την πρόκριση χθες στο Γιουρόπα Λιγκ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναρπαστικές ήταν οι ρεβάνς των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, με τις Σεβίλλη, Γιουβέντους, Μπενφίκα να παίρνουν το εισιτήριο για τους «4» και τις Βαλένθια και Βασιλεία να λύνουν τις διαφορές τους μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, αργά το βράδυ, αφού η ισπανική ομάδα ισοφάρισε την ήττα του πρώτου αγώνα στην Ελβετία (3-0). Η Βαλένθια τελικά πήρε την πρόκριση με 2 γκολ στην παράταση και τελικό σκορ (5-0). 

Το ντέρμπι που αναμενόταν στη Σεβίλλη δεν έγινε ποτέ. Η γηπεδούχος ομάδα έπρεπε να ανατρέψει το 1-0 της Πόρτο και σίγουρα κανείς δεν περίμενε ότι θα το κάνει τόσο εύκολα (4-1). Μόλις στο 5΄ ο Ράκιτιτς με πέναλτι ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 26΄ ο Βιτόλο έκανε το 2-0. Προτού οι Πορτογάλοι ανασυνταχθούν, δέχθηκαν και τρίτο τέρμα στο 29΄ από τον Μπάκα. Οι Ισπανοί στο 79΄ σημείωσαν και τέταρτο τέρμα με τον Γκαμέιρο, παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 54΄ λόγω αποβολής του Κόκε. Η Πόρτο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Κουαρέσμα.

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους αγχώθηκε αλλά τελικά πήρε την πρόκριση κόντρα στη Λιόν. Το 1-0 της Γαλλίας έδινε το προβάδισμα στους Ιταλούς οι οποίοι μετά και το γκολ του Πίρλο στο 4΄ (με απευθείας εκτέλεση φάουλ) νόμιζαν ότι θα έχουν ένα εύκολο βράδυ. Ωστόσο, το γκολ του Μπριάν στο 18΄ έδωσε τη δυνατότητα στη γαλλική ομάδα να διεκδικήσει την πρόκριση. Στο 68΄ ο Μαρκίσιο έβαλε τέλος στα όνειρα της Λιόν, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη. Στην Πορτογαλία, η Μπενφίκα έπρεπε να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία κόντρα στην Αλκμααρ και το κατάφερε, σημειώνοντας νέα νίκη (2-0). Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και τα γκολ του Ροντρίγκο στο 40΄ και το 71΄ έβαλαν τη σφραγίδα στην πρόκριση των Πορτογάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή