Τριγμοί στην Μπάρτσα, θαυμασμός για Ατλέτικο

Τριγμοί στην Μπάρτσα, θαυμασμός για Ατλέτικο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν και μας πονάει, η Ατλέτικο ήταν καλύτερη» ομολόγησε με περίσσεια ειλικρίνεια στον βασικό της τίτλο η εφημερίδα Σπορτ της Βαρκελώνης, αποτυπώνοντας την υποταγή της κραταιάς Μπαρτσελόνα στην αρμάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα βρίσκεται στην κληρωτίδα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τις Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης.

Πλέον γίνεται ολοένα και περισσότερο λόγος για το τέλος εποχής που φθάνει για τη μεγάλη Μπαρτσελόνα, η οποία καθιέρωσε το δικό της στιλ ποδοσφαίρου με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο και τους Λιονέλ Μέσι, Τσάβι και Αντρές Ινιέστα να τρομοκρατούν κάθε αντίπαλο. Η αποχώρηση του κ. Γκουαρδιόλα το 2012 σήμανε, όπως παραδέχονται πλέον κι οι Καταλανοί, την αρχή της κατηφόρας για την πρωταθλήτρια Ισπανίας, που επλήγη και από την ασθένεια του διαδόχου του Πεπ, Τίτο Βιλανόβα, για να έρθει στη θέση του το καλοκαίρι ο Χεράρδο Μαρτίνο.

Ο Αργεντινός προπονητής επικρίνεται για τη χρησιμοποίηση του Μέσι στη δεξιά πτέρυγα και για την αντικατάσταση του Ινιέστα. Το αποτέλεσμα ήταν η Μπαρτσελόνα να μείνει εκτός ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

Δεν ήταν τυχαίο και ότι στο Μόναχο ο κ. Γκουαρδιόλα χαιρέτισε την πρόκριση της Μπάγερν επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως την κορυφαία του στιγμή στον πάγκο των Βαυαρών. «Είμαστε στους ημιτελικούς και είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου. Οι παίκτες έδωσαν τις καρδιές τους και δούλεψαν πολύ σκληρά. Αξιζαν την πρόκριση στον ημιτελικό», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής, που φαίνεται να βλέπει ίσως με… ενδιαφέρον ότι η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός ημιτελικών, ενώ αυτός προχωρεί με τη νέα του ομάδα.

Οσο για την Ατλέτικο, κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει η τρελή πορεία της. Λέγεται πάντως ότι θέλει να αποφύγει την Τσέλσι, την ομάδα που φαντάζει ως η λιγότερη ισχυρή των τριών πιθανών της αντιπάλων, αφού οι Μαδριλένοι θα πρέπει να της καταβάλουν τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον βασικό τους γκολκίπερ, τον Τιμπό Κουρτουά, κατά της ομάδας στην οποία ανήκει και από την οποία τον δανείστηκε η Ατλέτικο.

Κίνδυνος για Ρονάλντο

Τέλος, η Ρεάλ κινδυνεύει να στερηθεί των υπηρεσιών του Κριστιάνο Ρονάλντο στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας τη Μεγάλη Τετάρτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, καθώς ο Πορτογάλος υποφέρει από τραυματισμό στον αριστερό δικέφαλο και θα λείψει περί τις δύο εβδομάδες. Η αρχική εκτίμηση περί τενοντίτιδας δίνει τη θέση της σε πιθανή περίπτωση θλάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή