«Τιτανομαχία» Ρεάλ-Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ

«Τιτανομαχία» Ρεάλ-Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες συγκινήσεις υπόσχονται οι ημιτελικοί των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών διασυλλογικών διοργανώσεων της Ευρώπης, μετά τις χθεσινές κληρώσεις.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η κληρωτίδα φάνηκε… ανυπόμονη, βγάζοντας την «Τιτανομαχία» Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου, έναν πρόωρο τελικό μεταξύ των δύο μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Στον άλλο ημιτελικό, το φαινόμενο του Σιμεόνε, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη σταθερή δύναμη, Τσέλσι, του «special one», Ζοζέ Μουρίνιο.

Ρεάλ και Μπάγερν θα αναμετρηθούν για 20ή φορά στην ιστορία τους στη διοργάνωση. Πέντε αναμετρήσεις εξ αυτών ήταν ημιτελικοί με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στον τελικό τέσσερις φορές (1976, 1987, 2001, 2012), ενώ η «βασίλισσα» μόλις μία (2000). Συνολικά, η ομάδα του Γκουαρδιόλα μετρά 11 νίκες (2 ισοπαλίες – 7 ήττες). Η Μπάγερν θα επιδιώξει να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά δύο διαδοχικές σεζόν το τρόπαιο, με τη σημερινή μορφή της διοργάνωσης.

Παρελθόν έχουν και η Ατλέτικο με την Τσέλσι. Οι «ροχιμπλάνκος» θριάμβευσαν επί των «μπλε» το 2012 στο Μονακό, για το ευρωπαϊκό Super Cup, επικρατώντας με 4-1. Μια φορά ακόμη έχουν συναντηθεί σε φάση ομίλων (200910), με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να επικρατεί με το εκκωφαντικό 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να αποσπά ισοπαλία 2-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η ομάδα του Μουρίνιο θα δώσει το «παρών» σε ημιτελική φάση για 7η φορά τα τελευταία 11 χρόνια, ενώ η Ατλέτικο δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό τα τελευταία χρόνια.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 22-23/4 και οι ρεβάνς στις 2930/4.

Στο Γιουρόπα Λιγκ προέκυψε ισπανικός «εμφύλιος» μεταξύ της Σεβίλλης και της Βαλένθιας, που ουσιαστικά στέλνει εκπρόσωπο της χώρας στον τελικό. Οι δύο ομάδες αναμετριώνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στον άλλο ημιτελικό θα συγκρουστούν η Μπενφίκα με τη Γιουβέντους, με τους δύο συλλόγους να έχουν παλιούς λογαριασμούς. Τη σεζόν 1967-68 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, οι «αετοί της Λισσαβώνας» είχαν επικρατήσει με συνολικό σκορ 3-0 επί της «μεγάλης κυρίας», ενώ την περίοδο 1992-93, η ιταλική ομάδα είχε πάρει τη ρεβάνς στα προημιτελικά του UEFA με συνολικό σκορ 4-2.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου και οι ρεβάνς την 1η Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή