Το κόστος διαμονής στη Βραζιλία την περίοδο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το κόστος διαμονής στη Βραζιλία την περίοδο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενάμισης μήνας πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στη Βραζιλία και πολλοί φίλαθλοι ανά τον κόσμο ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους με προορισμό τη χώρα της Σάμπας, προκειμένου να δουν από κοντά τους αγώνες των εθνικών τους ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Trivago στη Βραζιλία πραγματοποίησε μία έρευνα με τις on-line ξενοδοχειακές τιμές όπως έχουν διαμορφωθεί αυτό τον μήνα σε όλες τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

H Ελλάδα στη τρίτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ θα δώσει τον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο την Κολομβία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη πόλη Μπέλο Οριζόντε στις 14 Ιουνίου. Η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση στη πόλη θα είναι περίπου 180 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του τρέχοντος μήνα της Trivago. Στην ίδια πόλη θα δοθούν κατά την πρώτη φάση του Μουντιάλ άλλοι τέσσερις Αγώνες. Την ημερομηνία που παίζει η Ελλάδα η ξενοδοχειακή τιμή είναι η φθηνότερη σε σχέση με τις τιμές όπως έχουν διαμορφωθεί τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Αγώνων στην πόλη στην πρώτη φάση. Η ακριβότερη τιμή στα 227 ευρώ ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται στις 24 Ιουνίου οπότε αναμετρώνται η Κόστα Ρίκα με την Αγγλία. 

Τον δεύτερο αγώνα της θα δώσει η Εθνική μας στις 19 Ιουνίου με την Ιαπωνία στη πόλη Νατάλ. Την ημέρα του Αγώνα η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή θα είναι 253 ευρώ. Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη τιμή μεταξύ των τιμών όπως έχουν διαμορφωθεί τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι τέσσερις Αγώνες στη πόλη κατά την πρώτη φάση του Μουντιάλ. Η υψηλότερη ξενοδοχειακή τιμή στα 264 ευρώ καταγράφεται στις 24 Ιουνίου οπότε αναμετρώνται η Ουρουγουάη με την Ιταλία.

Ο τρίτος Αγώνας της Ελλάδας με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στη πόλη Φορταλέζα. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή έχει διαμορφωθεί στα 168 ευρώ. Πρόκειται για τη φθηνότερη τιμή μεταξύ των τιμών όπως έχουν διαμορφωθεί τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι τέσσερις ποδοσφαιρικοί Αγώνες στη πόλη κατά την πρώτη φάση. Η υψηλότερη τιμή στα 215 ευρώ καταγράφεται στις 21 Ιουνίου οπότε αναμετρώνται η Γερμανία με την Γκάνα.

Η υψηλότερη ξενοδοχειακή τιμή στα 539 ευρώ στη πρώτη φάση των Αγώνων καταγράφεται στη πόλη Κουιαμπά όπου πραγματοποιείται η αναμέτρηση της Χιλής με την Αυστραλία. Στον αντίποδα η χαμηλότερη τιμή στα 148 ευρώ καταγράφεται στις 25 Ιουνίου στη πόλη Πόρτο Αλέγκρε όπου διεξάγεται ο Αγώνας Αργεντινή – Νιγηρία.

Την ημέρα του τελικού στις 13 Ιουλίου το κόστος διαμονής στα ξενοδοχεία του Ρίο ντε Τζανέιρο φθάνει τα 263 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού το Μουντιάλ αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον τουριστικό τομέα της Βραζιλίας. Το 2013 ο Τουρισμός αύξησε σε ποσοστό 3,4% τη συνολική συνεισφορά του στην οικονομία της Βραζιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή