Την Κυριακή ο 3ος διεθνής ημιμαραθώνιος Αθήνας

Την Κυριακή ο 3ος διεθνής ημιμαραθώνιος Αθήνας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Ζάππειο οι διοργανωτές του 3ου διεθνούς ημιμαραθωνίου δρόμου της Αθήνας την Κυριακή 4 Μαΐου με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού με στόχο να αναδείξει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο οποίο έχει χαραχθεί η διαδρομή του αγώνα από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθήνας με στόχο την περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμισή του, αλλά και την προσέλκυση για τουριστικούς λόγους χιλιάδων συμμετεχόντων και φίλων του κλασικού αθλητισμού.

Ο δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ήταν οι βασικοί ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και οι βασικοί συντελεστές της συνεργασίας που άρχισε το 2012, με στόχο τη δημιουργία ενός αγώνα που θα κάλυπτε ένα αθλητικό δρομικό κενό στο κέντρο της πρωτεύουσας. Παρόντες, βέβαια, ήταν και πολλοί ακόμη συντελεστές, από τον ΟΝΑ του Δήμου Αθήνας, τον ΣΕΓΑΣ που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και η δρομέας Ντενίζ Δημάκη, η οποία θα συμμετάσχει στον ημιμαραθώνιο.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 10.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο, στα 5.000μ και στα 3.000μ, όπου υποσχέθηκε να τρέξει φέτος και ο δήμαρχος Αθήνας. Οι ξένοι δρομείς θα ανέρχονται σε 500, ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν μπροστά στην πλατεία Συντάγματος, εκτός της εκκίνησης των 5 χλμ που θα γίνει στο ύψος της οδού Όθωνος.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα κλείσουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με εξαίρεση την οδό Αμαλίας, στην οποία δεν θα έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα από τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (4/5). Επίσης θα ανοίξουν και τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή