Γιουρόπα Λιγκ: H κατάρα του Γκούτμαν δεν σπάει

Γιουρόπα Λιγκ: H κατάρα του Γκούτμαν δεν σπάει

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλα 48 χρόνια πιθανότατα θα πρέπει να περιμένει η Μπενφίκα για να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο, αφού δεν τα κατάφερε ούτε χθες. Η κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν, ο οποίος το 1962 είχε… ευχηθεί στην πορτογαλική ομάδα να φθάσει σε ευρωπαϊκή κορυφή ύστερα από 100 χρόνια, δεν ξορκίστηκε ούτε στον όγδοο τελικό της Μπενφίκα, η οποία έχασε το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ στα πέναλτι με 4-2 από τη Σεβίλλη. Η κανονική διάρκεια και η παράταση είχαν λήξει με 0-0.

Το πρώτο ημίχρονο είχε μία μόνο ευκαιρία και αυτή ανήκε στους Πορτογάλους, οι οποίοι στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει με τον Μάξι Περέιρα, ο οποίος νικήθηκε εξ επαφής από τον Μπέτο. Τα υποτονικά πρώτα 45 λεπτά έδωσαν τη θέση τους σε ένα δεύτερο μέρος ποδοσφαιρικής ομορφιάς. Και εκεί η Μπενφίκα ήταν ανώτερη και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 48΄ με τον Λίμα. Το επόμενο εικοσάλεπτο είχε αποκλειστικά ισπανικό χρώμα, αφού οι Σεβιγιάνοι αναθάρρησαν και έφθασαν κοντά στο γκολ τόσο στο 53΄ όσο και στο 61΄ με τον Ρέγιες.

Από το 70΄ και μετά η ομάδα της Λισσαβώνας κυριάρχησε στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη την κούραση των αντιπάλων της. Μάλιστα, στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 80΄ με τον Ροντρίγκο να σουτάρει πάνω στα σώματα, στο 84΄ με το σουτ του Λίμα που έδιωξε ο Μπέτο, στο 85΄ με τον Γκαράι που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στις καθυστερήσεις, πάλι με τον Γκαράι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στην παράταση ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη Σεβίλλη να έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 101΄ με τον… εξουθενωμένο Μπάκα.

Στα πέναλτι οι μοιραίοι για την Μπενφίκα ήταν οι Καρντόσο και Ροδρίγο στο δεύτερο και το τρίτο (αποκρούσεις Μπέτο), ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν και οι τέσσερις με τελευταίο τον Γκαμεϊρό.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Φάτσιο, Καρίσο, Μορένο, Παρέχα, Κόκε, Μ’ Μπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο (110΄ Φιγκέιρας), Μπακά, Ρέγιες (78΄ Μαρίν, 104΄ Γκαμεϊρό).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ομπλάκ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα (99΄ Καρντόσο), Γκαράι, Αμορίμ, Σουλεϊμάνι (25΄ Αλμέιδα), Γκαϊτάν (119΄ Καβαλέιρο), Αντρέ Γκόμες, Λίμα, Ροδρίγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή