Στο CAS θέλει να προσφύγει ο ΠΑΟΚ

Στο CAS θέλει να προσφύγει ο ΠΑΟΚ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθεί με κάθε ένδικο μέσο να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς που αφαιρέθηκαν από την ομάδα στη βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και της στέρησαν την έξοδο στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφύγει στο CAS, θεωρώντας πως είναι άκυρη η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για την αφαίρεση βαθμών. Αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Επειτα από την απόφαση "σκάνδαλο" της ΕΠΟ που κορυφώθηκε με την αυθαίρετη αφαίρεση τριών βαθμών από τα Play Off του πρωταθλήματος, αλλά και για την –κατά παράβαση των κανονισμών της FIFA– έλλειψη δυνατότητας εξέτασης της υπόθεσης από άλλο ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο εκτός σφαίρας ελέγχου της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS ζητώντας την ακύρωση των δύο αποφάσεων τιμωρίας του ΠΑΟΚ».

Ο «Δικέφαλος» μάλιστα γνωστοποίησε και την αποστολή επιστολής στην ΕΠΟ με την οποία ζητά να αποδεχθεί την αρμοδιότητα του CAS για τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι της δικής της επιτροπής. «Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία του CAS και του Ελβετικού Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το CAS έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την παρούσα διαφορά βασιζόμενο στο γεγονός ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι με το νέο σχέδιο καταστατικού της η ίδια ΕΠΟ αποδέχεται τον τρίτο βαθμό ελέγχου των αποφάσεων των οργάνων της και αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της για τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επιστολή της καλεί την Ομοσπονδία να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή 23.05.2014 την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση», αναφέρει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ, καταλήγοντας: «Σε περίπτωση που διαφωνήσει η ΕΠΟ με την πρόταση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από την ανωτέρω προσφυγή στο CAS την οποία θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο, θα προσφύγει σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο εθνικό ή διεθνές για τη διεκδίκηση αποκατάστασης της ζημίας που έχει υποστεί από την παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ και των οργάνων της».

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε επίσης από τη Σούπερ Λίγκα να μην επικυρώσει τη βαθμολογία των πλέι οφ μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το CAS. Το ερώτημα είναι αν το CAS δεχθεί την υπόθεση με τη μορφή του κατεπείγοντος γιατί σε 10 μέρες θα πρέπει η ομοσπονδία να δώσει στην UEFA τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero»: «Εμείς στο CAS θα πάμε σε κάθε περίπτωση. Αυτό που ζητάμε από την ΕΠΟ είναι να πέσουν οι μάσκες! Αν αισθάνονται πως η απόφασή τους είναι δίκαιη και σωστή, ας αποδεχθούν ρητά πως το CAS είναι αρμόδιο να εξετάσει την υπόθεση. Προφανώς και γνωρίζουν βέβαια στην ΕΠΟ πως παραβιάζουν το καταστατικό της FIFA. Από την ΕΠΟ ζητάμε να μην ξεφτιλιστεί παραπάνω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητάμε τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ να πάμε στο CAS και να μην προβάλει θέμα αναρμοδιότητας».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, χθες έγινε η «παράδοση – παραλαβή» της τεχνικής ηγεσίας στη συνάντηση που είχε ο Αγγελος Αναστασιάδης με τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ ενημερώθηκε για το ρόστερ και πλέον μαζί με τους συνεργάτες του θα οργανώσουν το συντομότερο δυνατό την προετοιμασία της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δίνει πρώτο επίσημο παιχνίδι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στις 22 Αυγούστου, οπότε λογικά μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου τοποθετείται χρονικά η έναρξη της προετοιμασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή