Τριγμοί στην Ιταλία, «χειρόφρενο» στη Βραζιλία

Τριγμοί στην Ιταλία, «χειρόφρενο» στη Βραζιλία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία κατά κύριο λόγο στην Ιταλία και κατά δεύτερο στην Αγγλία προκάλεσαν οι ισοπαλίες των δύο ευρωπαϊκών ομάδων σε φιλικούς αγώνες προετοιμασίας λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ιταλία προηγείτο του Λουξεμβούργου με το ισχνό 1-0, στην Περούτζα, όταν πέντε λεπτά πριν από τη λήξη η ομάδα του Μεγάλου Δουκάτου ισοφάρισε σε 1-1, αποσπώντας ένα ιστορικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, έστω και σε φιλικό ματς. «Τα φιλικά δεν μετράνε», είπαν με ένα στόμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιταλών, Τσέζαρε Πραντέλι, και ένας εκ των προκατόχων του, ο Μαρτσέλο Λίπι.

Η Ιταλία θα βρεθεί στο Μουντιάλ στον ίδιο όμιλο με την Ουρουγουάη και την Αγγλία, άρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Ούτε όμως οι Αγγλοι πείθουν, όπως έδειξαν και στο φιλικό ματς με τον Ισημερινό προχθές επί αμερικανικού εδάφους. Αγγλία και Εκουαδόρ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενώ οι Αγγλοι έχασαν και τον Αλεξ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεν για 10 με 20 μέρες και ίσως τον αντικαταστήσουν στην αποστολή.

Ανησυχία πάντως υπάρχει και στο Σάο Πάουλο, καθώς δεν φτάνει που μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης στο γήπεδο της πόλης, αλλά άρχισαν και επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους εργαζόμενοι στο μετρό της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, τραβώντας το χειρόφρενο στους συρμούς τριών από τις πέντε γραμμές. Το αποτέλεσμα ήταν ουρές δεκάδων χιλιομέτρων στους δρόμους της μεγαλούπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή