Χορηγοί εγκαταλείπουν τον Σουάρες

Χορηγοί εγκαταλείπουν τον Σουάρες

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βαρύτατη τιμωρία στον Λουίς Σουάρες από τη FIFA είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο άσος της Λίβερπουλ, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο. Το δάγκωμα στον Ιταλό αμυντικό της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι, που στοιχίζει στον Σουάρες εννέα αγωνιστικές με την εθνική ομάδα του, 4μηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική και φίλαθλη δραστηριότητα, συν 82.000 ευρώ, έχει πάρει ευρείες διαστάσεις παγκοσμίως, και πολλά Μέσα έσπευσαν να παρουσιάσουν τον Ουρουγουανό ως «καρχαρία», ως «Δράκουλα» ή με φίμωτρο. Το ζήτημα λαμβάνει τέτοια έκταση λόγω του πρότερου βίου του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει επιδοθεί και άλλες φορές σε αυτή την κακή συνήθεια, δαγκώνοντας πέρυσι τον Ιβάνοβιτς της Τσέλσι, αλλά και κατά τη θητεία του στον Αγιαξ όταν είχε κάνει το ίδιο στον Μπακάλ της Αϊντχόβεν.

Ως παίκτης παγκόσμιας κλάσης με τεράστια απήχηση, είναι λογικό ο Σουάρες να έχει υπογράψει χορηγικές συμφωνίες εκατομμυρίων. Στις περισσότερες συμφωνίες αυτού του είδους υπάρχουν ακυρωτικές ρήτρες που αφορούν τη συμπεριφορά του εκάστοτε εμπλεκόμενου. Συγκεκριμένα, διαδικτυακή εταιρεία στοιχηματισμού διαχώρισε τη θέση της από τα όσα έκανε ο Ουρουγουανός: «Οι κατηγορίες που αφορούν τον Λουί Σουάρες για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα Ουρουγουάη – Ιταλία διαχωρίζουν τη θέση της εταιρείας μας όσον αφορά αντιαθλητικές και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές».

Αντίστοιχα τοποθετήθηκε μεγάλη εταιρεία αθλητικής ένδυσης, που τόνισε πως θα αντιδράσει ανάλογα με την ποινή που θα επιβληθεί από τη FIFA στον Σουάρες.

Η διαφορά του πρόσφατου περιστατικού σε σχέση με τα προηγούμενα, είναι πως ο Λουί Σουάρες προσπάθησε να δικαιολογηθεί γι’ αυτή του την πράξη, τονίζοντας πως «συνέβη ακούσια και ο ώμος του Κιελίνι έπεσε στα δόντια μου». Από την πλευρά του, ο Ιταλός αμυντικός χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα έλαβαν χώρα, ρίχνοντας κεραυνούς κατά της FIFA, λέγοντας πως είναι «τραγικό για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

Ο προπονητής της Εθνικής Ουρουγουάης τοποθετήθηκε με τη σειρά του στο γεγονός, κατηγορώντας ευθέως τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης για την αντιμετώπιση που έχει ο Σουάρες. Ο Οσκαρ Ταμπάρες ανέφερε πως «με τη δική μου λογική είναι εμφανής η εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο Σουάρες από τα αγγλικά Μέσα. Διεξάγεται ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, όχι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο φθηνής ηθικής». Από τη δική της πλευρά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τοποθετήθηκε επί του θέματος μέσω της Ντέλια Φίσερ, εκπροσώπου Τύπου. Η κ. Φίσερ επισήμανε πως «αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς η Ουρουγουάη συνεχίζει να συμμετέχει στο τουρνουά. Η απόφαση που ελήφθη από το ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, καθώς ό,τι συνέβη είναι πλήρως απαράδεκτο».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέχεια του θέματος, καθώς ο Σουάρες ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της Ουρουγουάης επί της Αγγλίας για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, με το όνομά του να ακούγεται έντονα ως πιθανός μεταγραφικός στόχος της Μπαρτσελόνα. Μένει να δούμε αν οι όποιες κινήσεις θα παραμείνουν ανεπηρέαστες από αυτό το συμβάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή