Ελπίδες σε Χανιά και Μπέργκαμο

Ελπίδες σε Χανιά και Μπέργκαμο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ελληνικές επιτυχίες ολοκληρώθηκαν στα Χανιά τα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων στην τεχνική κολύμβηση. Σήμερα, τη διεθνή… σκυτάλη παίρνουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καταδύσεων (Μπέργκαμο) όπου οι Ελληνες αθλητές έχουν στόχο να φτάσουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Πρώτος αγωνίζεται ο Νίκος Μόλβαλης στο τραμπολίνο 1 μ.

Στα Χανιά, οι πρωταθλητές μας εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους. Συνέλλεξαν δύο χρυσά και έξι χάλκινα μετάλλια. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Λυκούργος Κατσιάρας στα 6.000 μ. νέων, ο οποίος βοήθησε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στη μεικτή σκυταλοδρομία των 4×2.000 μ. (Β. Σταυρίδης, Δ. Μακριά και Αννα Λύκου). Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Δ. Μακριά (6.000 μ.), Στ. Κουρλάκης (800 μ. επ.), 4×100 νεαν. (Παπαδοπούλου, Τσιγκόια, Αγαπητού, Νησιώτη), 4×100 εφ. (Σταυρίδης, Γιασεμής, Σαλεβουράκης, Γουλτίδης), Ν. Παπαδοπούλου (100 μ. υπ.), 4×200 νεαν. (Παπαδοπούλου, Παναγιωτίδου, Αγαπητού, Νησιώτη).

Παγκόσμιο στην Κατερίνη

Στην όμορφη πόλη της Πιερίας επικεντρώνεται από μεθαύριο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας πάλης, καθώς εκεί θα διεξαχθούν τα παγκόσμια πρωταθλήματα πάλης στην άμμο. Αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 200 αθλητές από 19 χώρες. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από 50 παλαιστές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο 6ος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, Απόστολος Τασκούδης, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στις προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις. «Στην Κατερίνη θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι μπροστά στους δικούς σου ανθρώπους. Μου αρέσει η πάλη στην άμμο γιατί ως άθλημα μοιάζει με την αρχαία ελληνική πάλη. Προετοιμάζομαι, παράλληλα, και για να διεκδικήσω την πρόκριση στο Ρίο», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή