Mίσσας: Δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας

Mίσσας: Δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι η Εθνική Νέων θα παίξει στο «σπίτι» της στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ και σε κάθε παιχνίδι της (μάξιμουμ δέκα αν φτάσει μέχρι τον τελικό) οι εξέδρες στο γήπεδο «Δυο Αοράκια» θα είναι ασφυκτικά γεμάτες, αποτελεί μια θετική προϋπόθεση διάκρισης, αλλά εξαρτάται και από την ψυχολογική διαχείριση που θα υπάρξει. Για τον Κώστα Μίσσα που είχε βρεθεί στην ίδια θέση με την ομάδα των Νέων, το 2009, στο Βενετόκλειο της Ρόδου και την είχε οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης, οι συζητήσεις με τους παίκτες αποτελούν τον καλύτερο οδηγό, ώστε «η ενέργεια που θα παίρνει η ομάδα από τον κόσμο να μετατρέπεται σε δημιουργικό και όχι σε καταστροφικό άγχος», όπως λέει ο ίδιος ο τεχνικός των Νέων.

«Ζητώ από τους παίκτες να κρατήσουν όλα τα αισθήματα ενθουσιασμού στην καρδιά τους και στη σκέψη τους να έχουν μόνο αυτοσυγκέντρωση. Κανείς δεν δικαιούται να σκέφτεται ποιον αγώνα θα δίνουμε την τελευταία ημέρα του Ευρωμπάσκετ, γιατί υπάρχουν εννέα παιχνίδια νωρίτερα και θα χαράξουν την πορεία μας. Δεν σημαδεύουμε το τέλος του τουρνουά, αλλά μόνο τον επόμενο αγώνα. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας», υποστηρίζει ο Μίσσας και συνεχίζει: «Η μοίρα κάθε γηπεδούχου ομάδας είναι να έχει πίεση. Θέλουμε από τους φιλάθλους της Κρήτης να αυξάνουν τις απαιτήσεις τους από την ομάδα, ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Και φυσικά, οι ίδιοι οι παίκτες, έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και στη δουλειά της προετοιμασίας, να κερδίζουν θετικά την παρότρυνση της εξέδρας χωρίς να παρασύρονται. Η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει διακρίσεις. Θα αποπειραθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να δικαιώσει το ταλέντο της.

– Εκτός του απόντος Γιάννη Αντετοκούνμπο, τέθηκαν στη διάθεσή σου, έστω και καθυστερημένα, οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού. Ποια είναι η διαχείριση της ενσωμάτωσής τους;

– Από πέρυσι υπολογίζαμε την ίδια ομάδα να έχει και τον Αντετοκούνμπο. Πρόκειται για σημαντική απουσία, αλλά θα επιλεγεί στην ανδρών και ήταν ανέφικτο να άντεχε σε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού δούλεψαν στη φυσική κατάστασή τους για όσο διάστημα ήταν εκτός Εθνικής. Είναι δεδομένο ότι ήθελαν να παίξουν και έχω διαπιστώσει ότι θα προσαρμοσθούν άμεσα. Από τους συγκεκριμένους παίκτες περιμένω βελτίωση στα αμυντικά ριμπάουντ και στα λάθη που ήμασταν κακοί στα δύο τουρνουά που παίξαμε. Συνολικά, πιστεύω ότι το ταλέντο κάθε παίκτη δεν αντικαθίσταται με τίποτα, αν τελικά δεν έπαιζαν αυτοί ή κάποιοι συμπαίκτες τους.

Η αποστολή της Εθνικής Νέων αποτελείται από τους Αγραβάνη, Διαμαντάκο, Καμπερίδη, Κουζέλογλου, Λιάπη, Μαραγκό, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Πουλιανίτη, Σιολόγκα, Σπυριδωνίδη, Χριστοδούλου, Σπυρόπουλο και Φακοπουλίδη, ενώ θα αποκλεισθούν δύο παίκτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή