Ευρωπαϊκό ποδαρικό με Αστέρα

Ευρωπαϊκό ποδαρικό με Αστέρα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αυλαία των φετινών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα ανοίγει σήμερα (19.00) ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος θα αντιμετωπίσει στη Φινλανδία τη Ροβανιέμι για τον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Επειτα από ένα κουραστικό ταξίδι, η αποστολή του Αστέρα έφτασε χθες το απόγευμα στην πόλη Οoυλου, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας. Ο τεχνικός της ομάδας, Στάικος Βεργέτης, τόνισε ότι οι παίκτες του είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμοι για την αναμέτρηση: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και ξεκινάμε τις επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Εχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα προετοιμασία. Το κακό είναι πως δεν έχουμε δώσει επίσημο αγώνα φέτος και δεν έχουμε τον ρυθμό που θα θέλαμε, αλλά προσπαθήσαμε να το καλύψουμε μέσα από τα δυνατά διεθνή φιλικά που κάναμε. Περιμένω να γίνει ένα καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι, με τις ομάδες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο».

Η Ροβανιέμι δεν είναι και η πιο… γνωστή ομάδα της Ευρώπης, ενώ και στο φινλανδικό πρωτάθλημα ύστερα από 19 αγωνιστικές βρίσκεται στην 9η θέση: «Εχω δει τη Ροβανιέμι και έχω επισημάνει την πρόοδο που έχει κάνει τον τελευταίο μήνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή της για τη δουλειά που έχει κάνει και παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται η ομάδα του καλύτερη», τόνισε ο κ. Βεργέτης.

Η αποστολή του Αστέρα από τον «φούρνο» της Ελλάδας μεταφέρθηκε απότομα στο «ψυγείο» της Φινλανδίας, αφού στο Οουλου η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ υπάρχει και έντονη βροχόπτωση. «Ο Θεός αποφασίζει για τον καιρό, όμως η βροχή δεν είναι πρόβλημα για μας. Εχουμε κάνει προπονήσεις και στην Αυστρία, στο βασικό μας στάδιο προετοιμασίας και στην Τρίπολη με βροχή. Ο καιρός της Τρίπολης μοιάζει αρκετά με αυτόν που συναντήσαμε εδώ σήμερα», επισήμανε ο τεχνικός του Αστέρα για τις καιρικές συνθήκες που συνάντησε η ομάδα του στη Φινλανδία.

Την αποστολή των «Αρκάδων» για το σημερινό παιχνίδι απαρτίζουν οι: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Κυριακόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπαράλες και Μπακασέτας. O επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στις 24 Ιουλίου.

• Από τους αποψινούς πρώτους αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Μπούντουσνοστ με την Ομόνοια Λευκωσίας στο Μαυροβούνιο, της Αμπερντίν με την ολλανδική Χρόνινχεν στη Σκωτία και της Ριέκα με την ουγγρική Φερεντσβάρος στην Κροατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή