Προβάδισμα Αστέρα με 1-1 στη Φινλανδία

Προβάδισμα Αστέρα με 1-1 στη Φινλανδία

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη γλύκα του εκτός έδρας γκολ αλλά και την πίκρα ακόμη μιας ισοπαλίας, ο Αστέρας Τρίπολης επιστρέφει από τη Φινλανδία με το 1-1 στις αποσκευές του κόντρα στη Ροβανιέμι, για τον πρώτο αγώνα του Β΄ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη άργησαν να… βγουν από τα αποδυτήρια και στο δεύτερο λεπτό του αγώνα βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 από το γκολ του Λαντενμάκι με κεφαλιά. Ο Φινλανδός βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στη μικρή περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στην εστία τού εκτός θέσης Μπαντή. Η ψυχρολουσία στην ήδη… ψυχρή και βροχερή Φινλανδία θα μπορούσε να γίνει και πιο έντονη, αν ο Οτάρου στο 6΄ σημάδευε καλύτερα από πλεονεκτική θέση.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αστέρα αντέδρασαν και έδειξαν πως σαφώς διαθέτουν περισσότερη ποιότητα από τους αντιπάλους τους. Ευτύχησαν, μάλιστα, να ισοφαρίσουν γρήγορα, αφού στο 11΄ ο Σανκαρέ σκόραρε, σε πανομοιότυπη φάση με αυτήν του γκολ των Φινλανδών. Το 1-1 έδινε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην ελληνική ομάδα ενόψει του επαναληπτικού της 24ης Ιουλίου στην Τρίπολη, αλλά δεν ήταν αρκετό για την ομάδα της Αρκαδίας που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσει μια ευρωπαϊκή νίκη. Πριν από τον σημερινό αγώνα είχε πέντε ισοπαλίες και μία ήττα σε έξι αγώνες! Πλέον, σε επτά αγώνες έχει έξι ισοπαλίες, οι πέντε εκ των οποίων με σκορ 1-1!

Μετά την ισοφάριση ο Αστέρας επέβαλε ολοκληρωτικά τον ρυθμό του, αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει ένα δεύτερο τέρμα στο διάστημα της υπεροχής του. Στο δεύτερο ημίχρονο μοιραία η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να συνεχίσει να επιτίθεται με την ίδια ένταση, αφού η κόπωση από την προετοιμασία ήταν εμφανής. Στο 52΄ ο Μπακασέτας έχασε μια καλή ευκαιρία όταν από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ και στο 62΄ ο Ρόλε δημιούργησε καλές αλλά αναξιοποίητες προϋποθέσεις για γκολ. Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού, η Ροβανιέμι αναθάρρησε από την εικόνα του Αστέρα και είχε μια καλή ευκαιρία με τον Οτάρου στο 81΄, αλλά ο Μπαντής μπλόκαρε με διπλή επέμβαση. Νωρίτερα (80΄) σουτ του Μουνάφο δεν είχε βρει στόχο.

Η κορυφαία φάση της αναμέτρησης έγινε πέντε λεπτά αργότερα (85΄), όταν ο Μπαντιμπαγκά ύστερα από ωραία ενέργεια πάσαρε στον Μπαράλες ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σάλγκρεν. Το δυνατό σουτ του ίδιου παίκτη στο 92΄ δεν ήταν το ίδιο ανησυχητικό για τον αντίπαλο τερματοφύλακα που μπλόκαρε σχετικά εύκολα, κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του.

«Είχαμε επισημάνει τη δύναμη της Ροβανιέμι στις στημένες φάσεις. Εχει ύψος και το εκμεταλλεύεται. Χάσαμε κάποια μαρκαρίσματα στη φάση του γκολ και το πληρώσαμε. Το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο, αλλά είχαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη. Το 1-1 μας αφήνει μια πίκρα», τόνισε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης.

ΡΟΒΑΝΙEΜΙ: Σάλγκρεν, Λαντενμάκι, Μαγιάβα, Ομπιλόρ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (88΄ Βιρτάνεν), Σάχμαν, Κόκο (23΄ Λάχτινεν), Γκάι, Νιάσι (90΄ Μπάτσου).

ΑΣΤEΡΑΣ ΤΡIΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ρόλε (73΄ Μουνάφο), Μπακασέτας (64΄ Μπαντιμπανγκά), Ντε Μπλάσις (90΄ Ζησόπουλος), Μπαράλες.

• Ο Αστέρας Τρίπολης, εφόσον προκριθεί, και ο Ατρόμητος θα μάθουν σήμερα το μεσημέρι στη Νιόν τους αντιπάλους τους στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή