Πρόκριση με άγχος για Αστέρα

Πρόκριση με άγχος για Αστέρα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη, η οποία συνδυάστηκε με πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, πανηγύρισε χθες ο Αστέρας που επιβλήθηκε της Ροβανιέμι στην Τρίπολη με 4-2. Η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα που είχε λήξει 1-1 στη Φινλανδία και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Μάιντς.

Από το πρώτο λεπτό οι «Αρκάδες» έδειξαν πως δεν θέλουν να παίξουν με τη φωτιά και με οργανωμένο παιχνίδι «εγκαταστάθηκαν» στην εστία του Σάλγκρεν. Ο Φινλανδός τερματοφύλακας αποδείχθηκε ιδιαίτερα… φιλόξενος, αφού δύο δικές του ενέργειες στο πρώτο ημίχρονο, καθόρισαν σε μεγάλο ποσοστό την εξέλιξη της αναμέτρησης. Στο 12΄ πραγματοποίησε άστοχη έξοδο με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στα πόδια του Κουρμπέλη ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο τερματοφύλακας της Ροβανιέμι ανέτρεψε τον Μάσα στη μικρή περιοχή, αποβλήθηκε και έδωσε το δικαίωμα στον Ντε Μπλάσις να σημειώσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του από το σημείο του πέναλτι.

Με τον Αστέρα να προηγείται με 2-0 και τη Ροβανιέμι να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο, η πρόκριση έμοιαζε να είναι ήδη σε ελληνικά χέρια και το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο διαδικαστικό. Το εύκολο έργο, όμως, μετατράπηκε σε… θρίλερ, αφού ο Αστέρας μετά τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες που έχασε στο 48΄ (δοκάρι Ουσέρο) και το 51΄ (τετ α τετ Μπαράλες), υποχώρησε και χαλάρωσε αδικαιολόγητα. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, μείωσαν στο 53΄ με τον Μακιτάλο και άγχωσαν την ελληνική ομάδα που πίστευε πως θα φτάσει σε μία άνετη πρόκριση. Από το πολύ άγχος, οι «Αρκάδες» έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους στο 62΄ όταν ο Λαχτενμάκι ισοφάρισε μετά από λάθος του Μπαντή. Το 2-2 έδινε την πρόκριση στους Φινλανδούς, με τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να μοιάζουν πελαγωμένοι από την απροσδόκητη εξέλιξη. Ο Αστέρας εκείνη τη στιγμή έψαχνε έναν παίκτη να υψώσει το… ανάστημά του και το βρήκε στο πρόσωπο του Ντε Μπλάσις, ο οποίος στο 73΄ τέντωσε τα… 164 εκατοστά του κορμιού του και με κεφαλιά έκανε το 3-2. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Μπακασέτας στο 81΄.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71΄ Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (77΄ Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69΄ Μπαντιμπανγκά).

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάλγκρεν, Λαχτενμάκι, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οταρού (45+4΄ Φόρσμαν), Κόκο (70΄ Εμενίκε), Γκέι, Σάξμαν, Μαγιάβα, Νιάσι (83΄ Λάχτινεν), Ομπιλορ.

• Η Σαράγεβο από τη Βοσνία θα είναι τελικά η αντίπαλος του Ατρόμητου στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Βόσνιοι ανέτρεψαν το 0-1 εις βάρος τους από τη Χάουγκεσουντ και με νίκη 3-1 στη Νορβηγία πήραν την πρόκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή