Νέα σελίδα με Ρανιέρι στην Εθνική ομάδα

Νέα σελίδα με Ρανιέρι στην Εθνική ομάδα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο κεφάλαιο της Εθνικής ξεκίνησε να γράφεται από χθες, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να αναλαμβάνει και επίσημα χρέη προπονητή στον πάγκο της ομάδας. Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, επισκέφτηκε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και στη συνέχεια προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας.

Ο Ρανιέρι επελέγη γιατί η φιλοσοφία του δεν διαφέρει πολύ από εκείνη του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους «8» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2012 και στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες. Ο 63χρονος τεχνικός που έχει περάσει από πάγκους ομάδων όπως η Βαλένθια, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Τσέλσι, η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Ιντερ και η Μονακό θέλησε να δώσει από την αρχή το στίγμα του, προαναγγέλλοντας λίγες αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με την ομάδα που διαχειριζόταν ο Σάντος. «Δεν πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στον κορμό, αλλά αυτά θα τα δούμε καλύτερα στη συνέχεια, όταν και θα αξιολογηθούν όλοι οι παίκτες» τόνισε ο κ. Ρανιέρι, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξε την Ελλάδα ως τον επόμενο προορισμό της καριέρας του: «Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά όταν συνάντησα τον πρόεδρο απέκτησα καλό συναίσθημα και επειδή ήξερα καλά την ελληνική ομάδα απάντησα θετικά. Σκέφτηκα πως θα είναι καλή λύση να συνεχίσω στην Ελλάδα. Την είδα την ομάδα στο Μουντιάλ. Εκανε καλή πορεία στα γήπεδα της Βραζιλίας και μου άρεσε το πνεύμα που είχε στη διοργάνωση και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Με σκληρή δουλειά θα κοιτάξουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Οσο για το «ανοιχτό» θέμα των συνεργατών του ο Κλαούντιο Ρανιέρι, άφησε να εννοηθεί πως θα διαλέξει εκείνος το δικό του επιτελείο. «Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια τέτοια κουβέντα. Εχω φέρει τους δικούς μου συνεργάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώτος στόχος του Ιταλού τεχνικού είναι να οδηγήσει την Εθνική στο Εuro της Γαλλίας το 2016. Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΣΤ΄ προκριματικό όμιλο μαζί με τις Ρουμανία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Β. Ιρλανδία και τα Νησιά Φερόε. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τη Ρουμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή