Ανοίγει ξανά η αυλαία της Ευρώπης για ΠΑΟ

Ανοίγει ξανά η αυλαία της Ευρώπης για ΠΑΟ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενάμιση χρόνο μετά το τελευταίο του παιχνίδι στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός προβάρει ξανά το ευρωπαϊκό του κοστούμι και ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με στόχο να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα επιστροφής του στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το αποψινό με τη Σταντάρ στη Λιέγη είναι το πρώτο επίσημο της περιόδου για τους «πράσινους» και είναι εξ ορισμού δύσκολο, με δεδομένο ότι η βελγική ομάδα είναι πολύ ποιοτική και βρίσκεται σε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας. «Παναθηναϊκός και Ευρώπη είναι συνυφασμένες έννοιες. Η παρουσία μας εδώ είναι καρπός της μεγάλης προσπάθειας της περασμένης χρονιάς. Εχουμε γυρίσει σελίδα. Κατορθώσαμε το μέγιστο δυνατό και διεκδικούμε την ευρωπαϊκή μας συνέχεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κοτσόλης, ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας και ο μόνος μαζί με τους Ζέκα και Τριανταφυλλόπουλο που έζησε το προηγούμενο ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Φέτος θέλουμε κάτι καλό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Σταντάρ είναι έμπειρη ομάδα, παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Εμείς διατηρήσαμε την ομοιογένεια που είχαμε πέρυσι. Οι παίκτες ξέρουν τις απαιτήσεις και μας ενθουσιάζει που είμαστε εδώ για να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα που ήταν η καλύτερη στο Βέλγιο αλλά στα πλέι οφ δεν έδειξε το πρόσωπο που έπρεπε. Το σημαντικό είναι το πώς θα είμαστε εμείς και όχι η Σταντάρ» τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος έχει καλή εικόνα για το βελγικό ποδόσφαιρο μιας και υπήρξε παίκτης της Αντερλεχτ.

Για τον 41χρονο προπονητή, το αποψινό θα είναι το πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό της καριέρας του αλλά όπως δήλωσε, αυτό δεν τον φορτώνει με παραπανίσιο άγχος. «Θέλουμε πάντα τη νίκη. Να περιορίσουμε τα λάθη για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» τόνισε και φάνηκε αισιόδοξος ότι ο Πέτριτς δεν θα επηρεαστεί από τις μικροενοχλήσεις που έχει στη μέση και θα παίξει. Ο Κροάτης προορίζεται για παρτενέρ του Μπεργκ στην επίθεση σε σχήμα 4-4-2, με τους Κοτσόλη, Τριανταφυλλόπουλο, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Μέντεζ, Λαγό, Ατζαγκούν και Ζέκα να είναι φαβορί για τις υπόλοιπες θέσεις. «Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, έχει ποιότητα και δεν έχει καμία σχέση με την Ξάνθη που παίξαμε πέρυσι. Τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα» τόνισε από την πλευρά του ο Ισραηλινός τεχνικός της Σταντάρ, Γκάι Λουζόν.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση και οι υπεύθυνοι κάνουν προσπάθεια για να τον βελτιώσουν, φοβούμενοι ότι πιθανή βροχή θα τον επιδεινώσει. Μέχρι χθες είχαν διατεθεί περίπου τα μισά εισιτήρια, με τους γηπεδούχους να ευελπιστούν ότι σήμερα θα πάνε στο γήπεδο περισσότεροι από 20 χιλ. φίλαθλοι. Η ελληνική κοινότητα στο Βέλγιο και στη γειτονική Γερμανία είναι μεγάλη και εκτιμάται ότι ο Παναθηναϊκός θα διαθέσει και τα 1.400 εισιτήρια που εξασφάλισε. Στο πλευρό της ομάδας θα είναι και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έφτασε στη Λιέγη το απόγευμα.

• Η ΠΑΕ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Μπούι για ένα χρόνο από τη Γιουβέντους, με τον Αναστασίου να δηλώνει: «Δεν έκανε προπόνηση με την ομάδα και δεν θα τον φέρναμε εδώ απλά για να είναι με την αποστολή. Ηταν σημαντικό να μείνει στην Αθήνα. Δούλεψε στις διακοπές, είχε ξεκινήσει προπονήσεις με τη Γιουβέντους. Επιστρέφοντας θα δούμε την κατάστασή του και θα αποφασίσουμε για τον επαναληπτικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή