Μία άτυχη στιγμή δεν αλλάζει το πλάνο

Μία άτυχη στιγμή δεν αλλάζει το πλάνο

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πικρός αποκλεισμός από τη Σταντάρ Λιέγης έβαλε τέλος στο όνειρο του Παναθηναϊκού για την επιστροφή του στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τον εκτροχιάζει. Ο σχεδιασμός του θα προχωρήσει πάνω στους άξονες που έχουν χαραχθεί, με πρώτη απόδειξη την απόκτηση του Τάκη Φύσσα. Ο μέχρι πρότινος τιμ μάνατζερ της Εθνικής επιστρέφει στους «πράσινους» σε ρόλο διευθυντή ποδοσφαίρου, με σύνθετες αρμοδιότητες που θα ξεκινούν από τον ρόλο του συνδετικού κρίκου διοίκησης και όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος και θα φτάνουν μέχρι και επαφές με την UEFA.

Οι επαφές είχαν ξεκινήσει μόλις οριστικοποιήθηκε το τέλος της συνεργασίας του Φύσσα με την Εθνική, μετά την πρόσληψη του Ρανιέρι. Η τελική συμφωνία επιτεύχθηκε χθες μετά τη συνάντηση που είχε με τους Γιάννη Αλαφούζο και Νίκο Νταμπίζα, με τον Φύσσα να δηλώνει μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό ευχαριστώ πολύ τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Τόσο ο Νίκος Νταμπίζας όσο και ο Γιάννης Αναστασίου με τους συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει και υλοποιούν ένα πρότζεκτ άκρως πετυχημένο, το οποίο με εκφράζει απόλυτα και που, με την εμπειρία και τις γνώσεις μου, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο».

Οι επόμενες κινήσεις θα γίνουν με λιγότερα οικονομικά μέσα σε σχέση με τα όσα θα υπήρχαν αν ερχόταν η πρόκριση επί της Σταντάρ Λιέγης, η οποία θα έφερνε άμεσα 2,1 εκατ. ευρώ και θα εξασφάλιζε κι άλλα έσοδα, μια και θα υπήρχε σίγουρο τουλάχιστον το μαξιλαράκι ασφαλείας των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τα οικονομικά περιθώρια πλέον είναι μικρότερα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάτι εξασφαλισμένο. Για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περάσει όποιον αντίπαλο φέρει στον δρόμο του αύριο η κληρωτίδα, με την «παρηγοριά» ότι θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών. Οπως και να ’χει, όποιες μεταγραφικές κινήσεις κρίνει απαραίτητες η τεχνική ηγεσία θα γίνουν, έστω κι αν οι επιλογές περιοριστούν σε χαμηλότερα ράφια.

Ο δρόμος για την ευρωπαϊκή συνέχεια απέκτησε κι άλλες λακκούβες. Οι Ζέκα (κάκωση έσω μηνίσκου με διάταση πρώτου βαθμού έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο) και Κλωναρίδης (οστικό οίδημα περόνης και πτέρνας αριστερού άκρου ποδός) θα ακολουθήσουν συντηρητική αγωγή για δύο εβδομάδες και ίσως χάσουν τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ στις 21 Αυγούστου.

Παρά την πίκρα του αποκλεισμού με συνολικά τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες στα δύο παιχνίδια, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αναγνώρισαν τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών και τους χειροκρότησαν θερμά, γεγονός που ανάγκασε τη διοίκηση να τους ευχαριστήσει, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της: «Το ταξίδι συνεχίζεται και σας θέλουμε όλους δίπλα μας, στο σπίτι μας, στη Λεωφόρο, στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας μας και στο μέλλον, προκειμένου μαζί να προχωρήσουμε στην επίτευξη των στόχων μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή