Αθλος για Αστέρα, σοκ για Ατρόμητο

Αθλος για Αστέρα, σοκ για Ατρόμητο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιο λαμπρή σελίδα της ευρωπαϊκής του ιστορίας έγραψε χθες ο Αστέρας Τρίπολης που επικράτησε της Μάιντς με 3-1, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ (1-0) από την ήττα στη Γερμανία. Οι «Αρκάδες» στη σημερινή κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν θα έχουν μαζί τον Ατρόμητο, ο οποίος κατάφερε να χάσει στο Περιστέρι με 1-3 από τη Σεράγεβο και να αποκλειστεί παρά τη νίκη του στη Βοσνία με 1-2.

Στην Τρίπολη, το εκπληκτικό, όσο και τυχερό γκολ του Ντε Μπλάσις στο 30΄ που προήλθε από σέντρα, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά η γερμανική ομάδα μόλις εννιά λεπτά αργότερα με εξαιρετική προσπάθεια του Κου, πήρε ξανά το προβάδισμα πρόκρισης. Το… μούδιασμα των «Αρκάδων» από το γκολ της Μάιντς αποδείχθηκε παρατεταμένο, αφού οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν σαφώς επηρεασμένοι. Οι Γερμανοί είχαν δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάις στο 59΄ από πλάγια θέση, ενώ η ελληνική ομάδα φάνηκε απειλητική στο 65΄ με διπλή χαμένη ευκαιρία, πρώτα με κεφαλιά του Μάσα στο δοκάρι και στη συνέχεια με προβολή του Ντε Μπλάσις που απομάκρυνε ο Κάριους. Ο,τι δεν κατάφερε ο Μάσα σε αυτή τη φάση, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα όταν εκμεταλλεύτηκε υποδειγματική πάσα του Ντε Μπλάσις και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1. Ο Αστέρας, πλέον, χρειαζόταν ένα γκολ για να φθάσει στην ιστορική πρόκριση, με τον Μάσα να αναλαμβάνει ρόλο… ήρωα, αφού στο 86΄, έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Σανκαρέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης (83΄ Σανκαρέ), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (59΄ Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (29΄ Ουσέρο), Μάσα, Ρόλε, Ντε Μπλάσις.

ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνσκι, Παρκ (74΄ Ντίαζ), Νοβένσκι, Μπελ, Γκάις, Ζούλιαν Μπαουμγκαντλίνγκερ, Μόριτζ, Κού (69΄ Γιάρα), Μάλι (85΄ Σότο), Οκαζάκι.

Στο Περιστέρι, αποπροσανατολιστικά αποδείχθηκε ότι λειτούργησε για τους παίκτες του Ατρόμητου η νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς με τη Σεράγεβο στη Βοσνία. Διότι στη χθεσινοβραδινή ρεβάνς, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου δεν ικανοποίησαν με την εικόνα τους, με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 1-3 στην παράταση (1-2 η κανονική διάρκεια).

Στο εικοστό έκτο λεπτό, μετά από σουτ του Ντούλιεβιτς η μπάλα κόντραρε στον Ταυλαρίδη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσέναμο. Το γκολ αυτό «φόρτωσε» με άγχος τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να παίζουν με τη «φωτιά». Η Σεράγεβο κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Μπιλμπίγια στο 80΄. Αλλά στο 86΄ ο Ταυλαρίδης με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση. Ομως στο δέκατο λεπτό της παράτασης, ο Μπίλμπιγκια ξεχασμένος απ’ την άμυνα του Ατρόμητου, έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσέναμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος (66΄ Ναπολεόνι), Γκαρσία (75΄ Μπάλας), Δημούτσος, Μπρίτο, Φάμπιο (46΄ Τάτος), Καραμάνος.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ: Μπάντοβιτς, Ντούποβατς, Τατομίροβιτς, Μπάριτς (99΄ Πρότις), Πουζίγκασα, Τσίμιροτ, Στόιτσεφ, Οκιτς (69΄ Κοβάσεβιτς), Βελκόσκι, Ντούλεβιτς, Ράντοβατς (69΄ Μπίλμπιγια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή