Πίσω από τις κάμερες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Φρισκ στον Ντάλας

Ο Χιου Ντάλας θα είναι ο πρώτος αλλοδαπός που θα εκτελέσει χρέη αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια λόγω της αναξιοπιστίας της διαιτησίας το θέμα ερχόταν με διάφορες αφορμές στο προσκήνιο, αλλά ποτέ δεν είχε ληφθεί παρόμοια απόφαση. Στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της Σούπερ Λιγκ (2006-2008) υπήρξε σύμβαση με αγγλική εταιρεία, η οποία παρακολουθούσε από dvd τους αγώνες και βαθμολογούσε τους διαιτητές παράλληλα με τους εγχώριους παρατηρητές. Τον Οκτώβριο του 2008 ο νεοεκλεγείς τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης, πρότεινε ως αρχιδιαιτητή τον Αντρες Φρισκ. Ομως η πρότασή του «εξανεμίστηκε»… ΜΠΛΟΥ.

Μακριά από την άγονη γραμμή

Αύριο αρχίζουν οι προκριματικοί αγώνες για το Ευρωμπάσκετ του 2015, που αναζητεί νέα «στέγη» μετά την απόσυρση της Ουκρανίας. Αν η Εθνική δεν είχε εξασφαλίσει συμμετοχή στο Παγκόσμιο της Ισπανίας, μέσω της wild card και του ποσού (850 χιλ. ευρώ) που δόθηκε, θα έπαιζε σε αυτούς τους προκριματικούς ομίλους, όπως η Ρωσία και η Ιταλία. Θα υπήρχαν αρκετοί διαθέσιμοι διεθνείς παίκτες γι’ αυτή την ομάδα; Δύσκολα. Παράλληλα, το κόστος αυτών των ταξιδιών για τα προκριματικά θα πλησίαζε κατά το ήμισυ το ποσό που δόθηκε για την κάρτα συμμετοχής. Κάποιοι στην Ελλάδα αρνούνται τη μιζέρια και κάποιοι άλλοι τη «θέλουν», ακόμη και αν πρόκειται για την εθνική ομάδα. Γ. Β.

Να μη συμβεί ποτέ

Απειρες φορές να χτυπήσουμε «ξύλο» για να μην τραυματισθεί κάποιος παίκτης που αγωνίζεται στις εθνικές ομάδες τόσο άσχημα, όπως ο Αμερικανός Πολ Τζορτζ στην προετοιμασία των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο της Ισπανίας. Tι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν συνέβαινε ένα παρόμοιο θλιβερό συμβάν; Μέχρι και μπλουζάκια με το σύνθημα «ποτέ ξανά στην Εθνική» μπορεί να φορούσαν κάποιοι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων τους, γιατί ο επαγγελματικός αθλητισμός θέλει να καταργήσει την εθνική εκπροσώπηση, εφόσον δεν αποφέρει χρηματικά οφέλη στους συλλόγους. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή