Πάει για Μπερίσα μετά τον Αλφάρο

Πάει για Μπερίσα μετά τον Αλφάρο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αναμενόμενη χθεσινή άφιξη του Αλεχάντρο Αλφάρο στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός προσθέτει το πιο σημαντικό κομμάτι στο μεταγραφικό του παζλ, χωρίς όμως να είναι και το τελευταίο. Οι «πράσινοι» είναι κοντά σε συμφωνία με τη Ρόμα για την απόκτηση με δανεισμό του 18χρονου επιθετικού Βαλμίρ Μπερίσα, ενώ χτενίζουν την αγορά για έναν κεντρικό χαφ καθ’ υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού τους, με την προϋπόθεση να αποκλείσουν τη Μίντιλαντ και να εξασφαλίσουν μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αν δεν τα καταφέρουν, τα στενά οικονομικά περιθώρια δύσκολα θα επιτρέψουν να γίνει αυτή η υπέρβαση που στοχεύει στην ενίσχυση, ποιοτικά και ποσοτικά, της μεσαίας γραμμής.

Ο Αλφάρο είχε έλθει σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό από την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Αμπέντ στη Νιούκαστλ. Οι Κυπελλούχοι αποφάσισαν να διαθέσουν στον Ισπανό άσο τα χρήματα που προόριζαν για τον Αλγερινό μέσο και ήλθαν σε προφορική συμφωνία μαζί του, υπό την προϋπόθεση ότι θα έμενε ελεύθερος από τη Μαγιόρκα. Ο 28χρονος χαφ – εξτρέμ αποδεσμεύθηκε χθες το μεσημέρι, εξασφαλίζοντας μια αποζημίωση περίπου 300 χιλ. ευρώ για τη λύση του συμβολαίου του και ειδοποίησε ότι έρχεται αμέσως στην Ελλάδα. Θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το συμβόλαιό του, θα ανακοινωθεί και θα δηλωθεί στη λίστα για τους αγώνες με τη Μίντιλαντ, ώστε να παίξει έστω και λίγο αν ο Αναστασίου κρίνει ότι είναι σε θέση να βοηθήσει.

Επόμενος στόχος είναι ο Βαλμίρ Μπερίσα, πρώτος σκόρερ πέρυσι στο Παγκόσμιο U-17, με εφτά γκολ. Είναι 18 χρόνων, Σουηδός με αλβανικές ρίζες, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Ρόμα χωρίς όμως να πάρει παιχνίδια στα πόδια του στο Καμπιονάτο, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Γνωρίζοντας την επιθυμία του να παίξει για ένα χρόνο σε άλλη ομάδα για να «ψηθεί», οι «πράσινοι» ήλθαν σε επαφή με τη Ρόμα και σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ, υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για τον δανεισμό του για ένα χρόνο. Ο Μπερίσα είναι σέντερ φορ, έχει ύψος 1,86 μ, είναι δυνατός και μπορεί να δώσει «ανάσες» στον Μπεργκ.

• Με την παρουσία και του Ρενέ Χένρικσεν, θα γίνει αύριο στο Κορωπί μεταγραφική σύσκεψη όλων των «σκάουτερ» του Παναθηναϊκού.

• Μία μέρα μετά τους Ζέκα και Πέτριτς, σε κανονικό πρόγραμμα μπήκε και ο Κλωναρίδης, έχοντας ελπίδες να προλάβει τον αγώνα της Πέμπτης.

• Νοκ άουτ και από τους δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό μένει ο Κρίστιαν Μπακ. Ο 31χρονος αρχηγός της Μίντιλαντ υπέστη μερική ρήξη συνδέσμων και θα μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή