Στη σέντρα Γερμανία και Ισπανία

Στη σέντρα Γερμανία και Ισπανία

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισπανία και Γερμανία κινούνται ξανά σε ρυθμούς ποδοσφαίρου, με το εναρκτήριο λάκτισμα στα δύο πρωταθλήματα (δόθηκε χθες) και τις πολυαναμενόμενες κούρσες διεκδίκησης του τίτλου να προδιαθέτουν τους θεατές για εξαιρετικό θέαμα.

Στον απόηχο της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Μπουντεσλίγκα έχει ξεκάθαρο φαβορί, το οποίο είναι βεβαίως η Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές παράμετροι που μπορούν να διαμορφώσουν «λίγο διαφορετικά» τον γερμανικό χάρτη και να προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο δημοφιλές πρωτάθλημα. Τόσο δημοφιλές, ώστε αθροιστικά τα εισιτήρια διαρκείας των 18 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα να ανέρχονται περίπου στις 460.000.

Το ερώτημα που τίθεται στο γερμανικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, περικλείεται σε μερικές λέξεις: μπορούν κάποιες ομάδες να αμφισβητήσουν την Μπάγερν Μονάχου; Τολμούμε να απαντήσουμε «ναι». Η Ντόρτμουντ είναι σίγουρα η πρώτη στη λίστα, έχοντας μάλιστα την «τεχνογνωσία» δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει κατακτήσει πρωταθλήματα Γερμανίας, ενώ η προσαρμογή στη μετά Λεβαντόφσκι εποχή, δείχνει να γίνεται ομαλά. Αντικαταστάτες του ο Αντριαν Ράμος της Χέρτα και ο Ιταλός Τσίρο Ιμόμπιλε που είναι ίσως ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει να παρουσιάσει το ιταλικό ποδόσφαιρο στην επιθετική γραμμή. Πέραν αυτής, διαχρονικά σταθερές ομάδες που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του «λαγού» στο πρωτάθλημα, δίνοντας ρυθμό, είναι η Σάλκε και η Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο λόγος της φετινής απειλής προς την Μπάγερν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς. Πρώτον, είναι δεδομένο πως η ομάδα του Γκουαρδιόλα θα ρίξει το βάρος της στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μια επιπρόσθετη κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα, δεν «πείθει» από μόνη της για μια επιτυχημένη χρονιά. Δεύτερον, η ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας, απαρτίζεται από άσους της Μπάγερν, συνεπώς μια μετά-μουντιαλική σεζόν πάντοτε κρύβει παγίδες και τρίτον, η φυγή του Κρος για τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει αντικατασταθεί προς το παρόν από άλλον παίκτη.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το καλοκαίρι που πέρασε ήταν το πιο γλυκό. Το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η αιτία, ταυτόχρονα με τις προσθήκες των Κρος και Ροντρίγκες που καθιστούν το ρόστερ της «βασίλισσας» το ποιοτικότερο των τελευταίων ετών. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε στην επιθετική τριάδα των Μπενζεμά, Μπέιλ, Ρονάλντο με τον Σουάρες, που πλάι στους Νεϊμάρ και Μέσι συνθέτει ένα πανίσχυρο σύνολο ικανό να κοιτάξει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα μάτια, προδιαθέτοντας για το εντυπωσιακότερο «κλάσικο» των τελευταίων ετών.

Από κοντά και η εντυπωσιακή Ατλέτικο Μαδρίτης, πρωταθλήτρια Ισπανίας, που αν και έχασε Φελίπε Λουίς και Ντιέγκο Κόστα, κινήθηκε στοχευμένα αποκτώντας τον Μάριο Μάτζουκιτς και τον Αντουάν Γκριζμάν, δείχνοντας πως και φέτος θα πρωταγωνιστήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή