Γ. Αλαφούζος: «Δεν συναλλασσόμαστε με το σύστημα»

Γ. Αλαφούζος: «Δεν συναλλασσόμαστε με το σύστημα»

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αμετακίνητη θέση του Παναθηναϊκού να μην κάνει συναλλαγές με το σύστημα που διαπράττει σοβαρές παρανομίες και αλλοιώνει το πρωτάθλημα, υπερτόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Τάκη Φύσσα στον ρόλο του διευθυντή ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδειξε την έντονη δυσαρέσκειά του προς την ΕΠΟ, άφησε αιχμές για τον πρόεδρό της, Γιώργο Σαρρή, αμφισβήτησε τον ρόλο του Σκωτσέζου αρχιδιαιτητή, Χιου Ντάλας, ενώ επανέλαβε ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει πιστός στο πλάνο της οικονομικής του εξυγίανσης κι ας μην του επιτρέπει υπερβάσεις στη μεταγραφική του πολιτική. Τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαφούζος:

Για Ντάλας: Τον Χιου Ντάλας τον έφερε η ΕΠΟ με τους όρους και τις συνθήκες που γνωρίζουμε. Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα. Οι άνθρωποι που ελέγχουν τη διαιτησία και ελέγχονται ποινικά και πολλαπλά, είναι στη θέση τους. Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται να μην αδικείται. Αν οι άλλοι θέλουν, να κάνουν συναλλαγές μεταξύ τους που ξεφεύγουν από τη νομιμότητα, εφόσον δεν μας αδικούν πράγμα που δεν συμβαίνει, ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει μια τόσο καλή ομάδα που να μην μπορούν να τον αντιμετωπίσουν τα διάφορα δορυφορικά συστήματα.

Για ΕΠΟ: Διαπράττονται σοβαρές παρανομίες και γίνονται πράγματα που αλλοιώνουν το πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε διαλέξει τον δρόμο της μη συναλλαγής με το σύστημα. Μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να πάρουμε

«Τρεις ένα μερίδιο, όχι το μεγαλύτερο φυσικά, αλλά επιλέξαμε να μη δεχτούμε τον συμβιβασμό που στα προηγούμενα χρόνια ίσως είχαμε δεχτεί. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινεζικό τηλέφωνο και να μην έχει παραιτηθεί; Βγαίνει κανείς από τα ρούχα του.

Για παρανομίες: Δεν ξέρω αν η UEFA έχει αρμοδιότητες να ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και σε μεγάλο βαθμό κάνει τη δουλειά της. Εκεί εναποθέτουμε τις ελπίδες μας. Τρεις ομάδες χρωστάνε πολλά χρήματα, δεν έχουν άδειες και ενημερότητες, αλλά κάνουν μεταγραφές. Εμείς έχουμε πληρώσει 16 εκατ. ευρώ φόρους την τελευταία διετία. Στο επόμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας θα τα θέσουμε αυτά τα θέματα. Πολλές από τις ενέργειες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες είναι απόλυτα παράνομες.

Για μεταγραφές: Η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού δεν είναι να κάνει πολλές μεταγραφές κάθε χρόνο. Φέτος κάναμε πέντε, συμπεριλαμβανομένου και του Σίλντενφελντ. Εχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας, αλλά αν βρεθεί κάποια ευκαιρία ή ένας παίκτης που κρίνουμε ότι πρέπει να τον φέρουμε, η διοίκηση δεν θα είναι αρνητική.

Για οικονομικά: Ο Παναθηναϊκός στέκεται στα πόδια του και τώρα. Τα συσσωρευμένα χρέη δεν φεύγουν από τη μια χρονιά στην άλλη. Ανάλογα με τα έσοδά μας, τακτοποιούμε και τις υποχρεώσεις μας. Αν έχουμε μεγαλύτερα έσοδα, θα τις τακτοποιήσουμε πιο γρήγορα. Δεν πιστεύω πως αν ξοδεύαμε 2-3 εκατ. ευρώ θα είχαμε πολύ καλύτερη αγωνιστική παρουσία. Η Ντόρτμουντ είναι τρανό παράδειγμα. Τα οικονομικά του Παναθηναϊκού είναι τακτοποιημένα. Η λειτουργία μας είναι σφιγμένη, αλλά φυσιολογική.

Για Σούπερ Λίγκα: Θεωρήσαμε καλή τη πίστει πως ήταν καλύτερο να συμμετέχουμε στη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας από το να απέχουμε. Ο χρόνος θα δείξει αν κάναμε λάθος ή όχι.

Για Γιαννακόπουλο: Αν ο κ. Γιαννακόπουλος είχε βοηθήσει, θα το είχατε μάθει. Δεν είναι άνθρωπος που κινείται μακριά από τα ΜΜΕ.

Για πρωτάθλημα: Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να κοιτάζει να βγαίνει πρώτος. Δεν εννοώ ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά να προσπαθήσουμε με όλα τα θεμιτά μέσα να το διεκδικήσουμε. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη μας. Ομως σίγουρα θέλουμε οι αντίπαλοί μας να νιώσουν πάρα πολύ έντονα την παρουσία μας.

Για Κορωπί: Χτίσαμε ένα καινούργιο γυμναστήριο στο Απήλιον, έχουμε ένα κτίριο 300 τετραγωνικών για γραφεία, έχουμε προγραμματίσει δεντροφύτευση, ενώ θα αρχίσουμε την κατασκευή τουλάχιστον ενός γηπέδου, ίσως και δύο.

Για Λεωφόρο: Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Η περιφέρεια θα δώσει τα χρήματα και από ό,τι ξέρω, τα πράγματα πάνε καλά. Προφανώς θα έχουμε επαφές και με την κ. Δούρου μόλις αναλάβει. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να έχουμε πρόβλημα.

Για Καραγκούνη: Για κάποιους λόγους δεν ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τον Καραγκούνη. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τον ρόλο κάθε ποδοσφαιριστή κάθε στιγμή και κάθε εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή