Ορθιος και στην Πόλη ο Αστέρας Τρίπολης

Ορθιος και στην Πόλη ο Αστέρας Τρίπολης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοιάζει με παραμύθι αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Αστέρα Τρίπολης που άρχισε στα μέσα του καλοκαιριού φαίνεται ότι κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για τους φίλους της ομάδας και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Αρκάδες, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, κατάφεραν κόντρα στην Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη να πετύχουν αυτό που πολλοί θεωρούσαν απίθανο, αποσπώντας ένα πολύτιμο 1-1. Το γκολ του Φακούντο Πάρα στο 88ο λεπτό έδωσε στον Αστέρα τον βαθμό της ισοπαλίας και το δικαίωμα να ελπίζει σε μία καλύτερη συνέχεια στη διοργάνωση. Φυσικά και δεν φέρει τον τίτλο του φαβορί αλλά μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Στάικου Βεργέτη να τα πηγαίνει περίφημα όταν έχει τον ρόλο του αουτσάιντερ.

Οι Αρκάδες χρειάστηκαν χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο και να ξεπεράσουν το τρακ του πρωτάρη στη φάση των ομίλων. Οι Τούρκοι επιχείρησαν να κυριαρχήσουν από το ξεκίνημα, είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν φάσεις μπροστά στην εστία του Κοσίτσκι. Πλησίασαν στο γκολ μόλις στο 8ο λεπτό αλλά το φάουλ του Οζιακούπ σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Γιοκχάν στο 33ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην Μπεσίκτας. Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Μπίλιτς οι οποίοι συνέχισαν να απειλούν. Δεν κατάφεραν, όμως, να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους και το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τον Βεργέτη και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν την τεράστια επιτυχία.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ζενίν, Γκιουλούμ, Φράνκο, Μότα, Κάβλακ, Χάντσινσον, Σαχάν (85’ Κερίμ), Γκιοκχάν, Οζιακούπ (69΄ Σόσα), Περτεμέκ (30΄ Τοσούν).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Παντελιάδης (76΄ Μουνάφο), Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Μάσα, Ζησόπουλος, Ρόλε, Μπαράλες (84΄ Γιαννιώτας), Μπαντιμπαγκά (69΄ Πάρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή