Τυχερός στην Πάτρα ο Ολυμπιακός

Τυχερός στην Πάτρα ο Ολυμπιακός

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να επικρατήσει της Παναχαϊκής με 1-0 στην Πάτρα, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος. Και τούτο συνέβη, διότι οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια, με τον Στεργίδη στο 50΄ και τον Ντα Κόστα στο 59΄. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αποβλήθηκε ο Αλμπι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η ομάδα της Πάτρας να υποχρεωθεί να συνεχίσει στον αγώνα με παίκτη λιγότερο. Τελικώς, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Κάργα στο 74΄.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως έχοντας κατά νου την τριάδα αγώνων με υψηλό βαθμό δυσκολίας που ακολουθεί (με Ατρόμητο, Μάλμε και ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ), ο Μίτσελ προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ετσι, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τη Βέροια στο Φάληρο, μόνο ο Γιαννούλης διατηρήθηκε στο αρχικό σχήμα, με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η έλλειψη συνοχής στους «ερυθρόλευκους». Στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του, ο Δημήτρης Σιόβας υπέστη θλάση στον προσαγωγό και σήμερα θα διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς και το χρονικό διάστημα που θα απουσιάσει ο διεθνής κεντρικός αμυντικός.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασίκμπα, Αναστασόπουλος, Κάργας, Αλμπι, Ντα Κόστα (67΄ Πλέγας), Μπαλού (26΄ Γκαντιάγκα), Στεργίδης, Ζλατκόφσκι, Χαρτσιάς, Μαρουκάκης (71΄ Χούσα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Βούρος, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Εντινγκά, Μπουχαλάκης (63΄ Φουστέρ), Γκαζαριάν (46΄ Ντουρμάζ), Φορτούνης, Διαμαντάκος (72΄ Βέργος), Μπενίτες.

• Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Κούρου στο 75΄, ο Ατρόμητος επικράτησε εκτός έδρας του Ηρακλή Ψαχνών με 1-0 στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος. Τον αγώνα παρακολούθησε από κοντά τόσο ο νέος προπονητής της ομάδας του Περιστερίου, Σα Πίντο, όσο και ο ιδιοκτήτης της, Γιώργος Σπανός. Να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες όλων των παικτών.

• Στο Καυταντζόγλειο, ο Ηρακλής ήρθε ισόπαλος με τον Λεβαδειακό με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, άνοιξαν το σκορ με τον Σιατραβάνη στο 9΄. Εν συνεχεία δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ, τις οποίες ωστόσο δεν αξιοποίησαν. Και στο 60΄, ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπορνταγκαράι. Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή