Προσπάθεια για υπέρβαση στη Σμύρνη

Προσπάθεια για υπέρβαση στη Σμύρνη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στις 24 καλύτερες γυμνάστριες του κόσμου έχει σχεδόν εξασφαλίσει η Βαρβάρα Φίλιου. Η πρωταθλήτρια της ρυθμικής, ύστερα από την εκτέλεση σε τρία όργανα, βρίσκεται στη 13η θέση του σύνθετου ατομικού, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής που συνεχίζεται στη Σμύρνη. Αντίθετα, μέχρι τώρα, δεν έχει καταφέρει να προκριθεί σε κανέναν τελικό οργάνου. Τελευταία ελπίδα της αθλήτριας είναι η κορδέλα, ο προκριματικός της οποίας θα διεξαχθεί σήμερα.

Χθες, οι κριτές ήταν… φειδωλοί σε ό,τι αφορούσε τη βαθμολογία των Ελληνίδων αθλητριών στις κορύνες. Τόσο η Βαρβάρα Φίλιου όσο και η Κορίνα Αλευρογιάννη πήραν κάπως χαμηλότερες βαθμολογίες σε σχέση με το προηγούμενο διήμερο, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται εντός των στόχων τους.

Η Βαρβάρα Φίλιου συγκέντρωσε 16,266 β. στις κορύνες, επίδοση που μέχρι χθες το βράδυ την έφερνε 6η στην κατάταξη του συγκεκριμένου οργάνου. Βέβαια, οι ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα του τελικού είναι λιγοστές διότι οι μισές από τις αθλήτριες που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση θα εκτελέσουν σήμερα τα προγράμματά τους στις κορύνες. Οι Ελληνίδες αθλήτριες θα αγωνιστούν στην κορδέλα.

Σε ό,τι αφορά τη γενική κατάταξη, η Φίλιου έχει πλασαριστεί στη 13η θέση με 49,699 β. και θεωρείται σίγουρη η πρόκρισή της στον τελικό του σύνθετου ατομικού, που θα διεξαχθεί αύριο (26/09). Για την είσοδο στην 24άδα μετρούν οι τρεις υψηλότερες βαθμολογίες κάθε αθλήτριας μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων οργάνων. Κάθε χώρα μπορεί να έχει μέχρι δύο αθλήτριες στον τελικό. Η Κορίνα Αλευρογιάννη είναι 41η.

Το σημερινό πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ρυθμικής περιλαμβάνει, επίσης, τους τελικούς οργάνων στις κορύνες (20.00 – 20.30) και στην κορδέλα (20.30 – 21.00). Οι αγώνες στο ατομικό θα ολοκληρωθούν αύριο με τον τελικό στο σύνθετο ατομικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή