Πλήγμα με Οζίλ για Γερμανία, Αρσεναλ

Πλήγμα με Οζίλ για Γερμανία, Αρσεναλ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γύρω στην Πρωτοχρονιά αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα ο άσος της Αρσεναλ και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας, Μεσούτ Οζίλ.

Η μερική ρήξη πλάγιου χιαστού στο αριστερό πόδι που υπέστη ο επιτελικός μέσος θα κρατήσει τον Γερμανό εκτός γηπέδων επί 10 με 12 εβδομάδες, κι ενώ τον χρειάζονται άμεσα τόσο οι «κανονιέρηδες» όσο και τα «πάντσερ». Ετσι προκαλεί την τελευταία στιγμή έναν πονοκέφαλο στον Γιόακιμ Λεβ πριν από τους αγώνες της Γερμανίας με Πολωνία μεθαύριο και Ιρλανδία την Τρίτη.

Η πρώτη «εβδομάδα ποδοσφαίρου» της UEFA, με έξι σερί ημέρες εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την προσεχή Τρίτη.

Αν και στην Ευρώπη κυριαρχεί η γκρίνια για τις αλλαγές στη διοργάνωση, που φέρνουν τους μικρούς αντιμέτωπους με τους μεγάλους σε αγώνες που αναμένεται να έχουν περιορισμένο ενδιαφέρον, οι μικρότερες χώρες βλέπουν τις αναμετρήσεις αυτές ως μεγάλες ευκαιρίες για εκπλήξεις εκεί που ούτε και… οι ίδιοι οι μικροί δεν τις περιμένουν. Οι ελπίδες πρόκρισης ακόμη και για τον τρίτο κάθε ομίλου κάνουν πιο ελκυστική τη διαδικασία για όσους μέχρι τώρα δεν είχαν ελπίδες.

Ετσι οι μάχες της Λευκορωσίας με την Ουκρανία, της Σλοβενίας με την Ελβετία και της Μολδαβίας με την Αυστρία αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την επιστροφή της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ για να παίξει με το Σαν Μαρίνο. Παγίδες μπορεί να κρύβουν απόψε και το ταξίδι του Μαυροβουνίου στο Λιχτενστάιν αλλά και η φιλοξενία του Λουξεμβούργου στα Σκόπια. Ισορροπημένο φαντάζει και το Λιθουανία – Εσθονία.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οπωσδήποτε τα παιχνίδια της Σουηδίας με τη Ρωσία και της Σλοβακίας με την Ισπανία. Ο τεχνικός της Σουηδίας, Ερικ Χάμρεν πονοκεφαλιάζει για το πώς θα αντικαταστήσει τον τραυματία Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με επικρατέστερες επιλογές τους Γιόχαν Ελμάντερ και Ολα Τοϊβόνεν. Οι Σουηδοί έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη μετά τη λευκή ισοπαλία στην Αυστρία, ενώ οι Ρώσοι του Φάμπιο Καπέλο είχαν συντρίψει το Λιχτενστάιν.

Η κάτοχος του τροπαίου Ισπανία ποντάρει στη φόρμα του Ντιέγκο Κόστα, που στο διπλό προχθές σκόραρε και κατά του Ικερ Κασίγιας, προς ικανοποίηση του τεχνικού Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που δεν έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Σέρχιο Ράμος. Οι Σλοβάκοι αναμένεται να δώσουν φανέλα βασικού στον Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ.

Η κεντρική πλέον διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σημαίνει ότι όλοι οι αγώνες απόψε θα αρχίσουν την ίδια ώρα, στις 9.45 μ.μ., στα πρότυπα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή