Mε τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟ

Mε τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ερώτημα αν το αποψινό (22.05) παιχνίδι με την Αϊντχόφεν είναι λιγότερο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό από το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό που ακολουθεί την Κυριακή, την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι οπαδοί του: περίπου δύο χιλιάδες «πράσινοι», οι μισοί από την Ελλάδα και οι άλλοι μισοί από την ομογένεια, τον ακολούθησαν στην Ολλανδία, δείχνοντας με εμφατικό τρόπο ότι παρά τη μηδενική βαθμολογική συγκομιδή στις πρώτες δύο αγωνιστικές του Γιουρόπα Λιγκ, περιμένουν να δουν απόψε τον παλιό… Panathinaikos για να μην κλείσει πρόωρα για την ομάδα τους το κεφάλαιο «Ευρώπη». Αυτή η δίψα των οπαδών είναι ένα έξτρα κίνητρο για όλους, με τον Γιάννη Αναστασίου να τονίζει χθες ότι παρά τα άσχημα τελευταία αποτελέσματα, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του και περιμένει μια αντίδραση ανάλογη με την περυσινή του β΄ γύρου.

Αν και ο 42χρονος προπονητής ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι απαγόρευσε στους παίκτες του να αγωνιστούν επιφυλακτικά σήμερα ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι, το πιθανότερο είναι να φρεσκάρει την ενδεκάδα με κάποιους νεαρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, με στόχο να «τρέξει» τη νεανική Αϊντχόφεν αλλά και να κάνει μια ισορροπημένη διαχείριση των δύο πολύ δύσκολων εκτός έδρας αγώνων μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες. Ο Αναστασίου δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μπεργκ, Μέντες και Μπαϊράμι. Από την πλευρά του, ο Φιλίπ Κοκού τόνισε ότι «ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου. Διαθέτει σπουδαίους παίκτες, αλλά ακόμη ψάχνονται. Σε πολλά παιχνίδια είχε την υπεροχή, χωρίς να τη μετουσιώσει σε ένα καλό αποτέλεσμα. Πρόκειται για δυνατή ομάδα, που ξέρει τι χρειάζεται για να νικήσει». Ο προπονητής της Αϊντχόφεν δεν υπολογίζει στους τραυματίες Βαϊνάλντpουμ, Σκαρς, Ταμάτα και Χίλχερμαρκ.

Δυσφορία για διαιτησία

Με φόντο το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», κύκλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους με αφορμή τη φημολογία ότι οι Σπάθας και Μάνταλος είναι φαβορί για να διαιτητεύσουν το παιχνίδι: «Αυτά τα ονόματα, στο άκουσμά τους και μόνο, είναι αρκετά για να ανασύρουν δυσάρεστες μνήμες στον Παναθηναϊκό κόσμο, εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος τους. Η πιθανότητα να επαληθευτούν οι φήμες αποτελεί πρόκληση και προφανώς ο Παναθηναϊκός περιμένει μια διαιτησία έντιμη, που να είναι 50-50, όπως άλλωστε πρέπει να είναι και σε κάθε παιχνίδι…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή