Βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό οι αγώνες σε Αγρίνιο, Τρίπολη

Βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό οι αγώνες σε Αγρίνιο, Τρίπολη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες και οι εννιά κερδισμένοι βαθμοί στα ματς με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Βέροια όπου πέρυσι είχε πάρει μόνο έναν, σηματοδοτούν την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και τις φιλοδοξίες του για κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Οι «πράσινοι» σκαρφάλωσαν ήδη στην 3η θέση και αντιμετωπίζουν τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, με τον Παναιτωλικό μεθαύριο και τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, σαν βαρόμετρο για τη διεκδίκηση του τίτλου. Και τα δύο είναι δύσκολα ματς, σε έδρες όπου πέρυσι ο Παναθηναϊκός έφυγε με εντελώς άδεια χέρια. Αν τα κερδίσει, θα έχει κάθε δικαίωμα να κοιτάζει ψηλότερα, με δεδομένο ότι στον β΄ γύρο υποδέχεται στη Λεωφόρο τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα με τον Παναιτωλικό, το άκουσμα του ορισμού του Βοσκάκη ξάφνιασε. Ο διαιτητής από την Κρήτη είχε προκαλέσει τα έντονα παράπονα του Παναθηναϊκού σε δύο αγώνες πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Εκτοτε δεν είχε διευθύνει ξανά δικό του παιχνίδι και ο ορισμός του στο Αγρίνιο έγινε δεκτός με πολλές επιφυλάξεις. Ο Αναστασίου υπολογίζει για μεθαύριο τους Μέντες και Πέτριτς, όχι όμως τον Ατζαγκούν και πιθανώς τον Πράνιτς, ο οποίος μετέβη στην Κροατία για σοβαρό οικογενειακό του θέμα. Οι νίκες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού διατήρησαν αμετάβλητη την κατάσταση στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος πήραν σημαντικά τρίποντα κόντρα σε Εργοτέλη και Skoda Ξάνθη, αντίστοιχα, ενώ η Καλλονή κατάφερε με όπλο την εκπληκτική της άμυνα (μόνο 2 γκολ παθητικό σε 10 αγωνιστικές) να παραμείνει στην πρώτη τετράδα, παρά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Πλατανιά στη Μυτιλήνη. Η νίκη επί της Νίκης Β. στη Νέα Σμύρνη ήταν ανάσα για τον Πανιώνιο, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η εντός έδρας επικράτηση του ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΟΦΗ. Ο Λεβαδειακός δεν αξιοποιεί όπως πέρυσι την έδρα του και μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, παραμένει κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

• Στους υπόλοιπους αγώνες της 6ης αγωνιστικής ορίστηκαν οι ακόλουθοι διαιτητές: Ατρόμητος – Βέροια: Παπαπέτρου, ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός: Σιδηρόπουλος, Κασσιόπη – Πανιώνιος: Γιάχος, ΟΦΗ – Εργοτέλης: Αμπάρκιολης, Ξάνθη – Καλλονή: Ζαχαριάδης, Πανθρακικός – Πλατανιάς: Μαντάκης, Νίκη Βόλου – Αστέρας: Κουτσιαύτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή