Πολλά τα ανοιχτά ποδοσφαιρικά μέτωπα με τη Δικαιοσύνη

Πολλά τα ανοιχτά ποδοσφαιρικά μέτωπα με τη Δικαιοσύνη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος δεν είναι το μοναδικό ανοιχτό μέτωπο που έχουν η διοίκηση της ΕΠΟ και ο πρόεδρός της Γ. Σαρρής με τη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης.

Εχουν κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής, οι δύο πρώην πρόεδροι Σοφοκλής Πιλάβιος και Βασίλης Γκαγκάτσης, ο πρώην νομικός σύμβουλος Θεόδωρος Κουρίδης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ Αρης Σταθόπουλος. Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι η πλαστογραφία μετά χρήσεως και η απάτη.

Η ύπαρξη  πλαστών  ενημεροτήτων  αποτελεί παραδοχή της  ΕΠΟ  και οδηγεί στην καταστρατήγηση των όρων ισονομίας και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», η επίκουρη οικονομική εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 31 φυσικά πρόσωπα, εκ των οποίων τα 23 είναι ή υπήρξαν μέλη του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ανάμεσα στα άτομα που κατηγορούνται είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γ. Σαρρής και άλλα επτά πρόσωπα που είναι μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου.

Η κατηγορία είναι απιστία σε βάρος της περιουσίας της ΕΠΟ, η οποία υπέστη ζημία 29 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος για υπόθεση παραβίασης του αθλητικού νόμου.

Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη που αφορά την παρουσία εκπροσώπου της ΔΕΑΒ στον τελικό Κυπέλλου του 2013 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης.

Στην υπόθεση ψευδορκίας στη δίκη για τους στημένους αγώνες, η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της ψευδορκίας από παράγοντες της ΕΠΟ στη δίκη για τους στημένους αγώνες που έγινε το φθινόπωρο του 2013 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Τέλος, σε εκκρεμότητα είναι η υπόθεση των στημένων αγώνων, για την οποία έχουν ασκηθεί από το 2011 ποινικές διώξεις σε 83 φυσικά πρόσωπα. Η υπόθεση βρίσκεται σήμερα στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή Π. Πούλιου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή