Σημαιοφόρος των ρεκόρ ο Μέσι, ακολουθεί ο Ρονάλντο

Σημαιοφόρος των ρεκόρ ο Μέσι, ακολουθεί ο Ρονάλντο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα φαβορί να προκρίνονται στην επόμενη φάση εύκολα ή δύσκολα, τις εντυπώσεις στον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κέρδισαν τα πολλά και εντυπωσιακά ρεκόρ που σημειώθηκαν, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η φάση των ομίλων έμεινε στην ιστορία για την ημέρα που, επιτέλους, έσπασε το ρεκόρ τερμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ, που κατείχε ο Ραούλ με 71 γκολ. Με χατ τρικ επί του ΑΠΟΕΛ, ο Λιονέλ Μέσι πήρε εκείνος το ρεκόρ και τώρα έφτασε τα 75 γκολ, ενώ τον Ραούλ έχει περάσει πια και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έφτασε τα 72, με το επόμενο επεισόδιο στο σχετικό σίριαλ των δύο σούπερ σταρ να αναμένεται τον Φεβρουάριο. Ομως ο Μέσι με το γκολ που έβαλε την Τετάρτη επί της Παρί Σεν Ζερμέν, στη Βαρκελώνη, ισοφάρισε και το άλλο ρεκόρ του Ραούλ, των περισσότερων τερμάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (76), με τον Ρονάλντο να ακολουθεί κατά πόδας με 75.

Η ήττα της ΜΠΑΤΕ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-0 την Τετάρτη ανέδειξε την ομάδα της Λευκορωσίας ως τη χειρότερη άμυνα στην ιστορία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μπορίσοφ δέχθηκε 24 τέρματα, δηλαδή τέσσερα σε κάθε αγώνα κατά μέσον όρο, με τα μισά από αυτά να τα δέχεται από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (7-0 στο Μπορίσοφ και 5-0 στο Λβιβ). Η Πόρτο τη νίκησε με 6-0 στο «Ντραγκάο». Σβήστηκε έτσι το ρεκόρ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (το 2011-12) και Νόρτζελαντ (το 2012-13) με 22 τέρματα παθητικό.

Πρώτη επίθεση αναδείχθηκε η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο με 17 γκολ στα έξι παιχνίδια, δηλαδή 2,83 τέρματα ανά αγώνα, ενώ την καλύτερη άμυνα είχε η Μονακό του –αήττητου όσο ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού– Λεονάρντο Ζαρντίμ με μόλις ένα γκολ παθητικό.

Ο αρχηγός της Ρόμα, Φραντζέσκο Τότι, έσπασε δύο φορές το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ στους ομίλους, τη δεύτερη και την πέμπτη αγωνιστική, σκοράροντας στην ηλικία των 38 ετών και 59 ημερών.

O Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ σημείωσε στο εντυπωσιακό 7-0 επί της ΜΠΑΤΕ το ταχύτερο χατ τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ επιτυγχάνοντας τρία τέρματα μέσα σε 12 μόλις λεπτά, ενώ ισοφάρισε και το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με εννέα τέρματα συνολικά στη φάση των ομίλων. Η ομάδα του, η Σαχτάρ, έγινε η πρώτη που επιτυγχάνει έξι τέρματα στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα, στο Μπορίσοφ, ενώ το 0-7 ήταν και η εκτός έδρας νίκη με το μεγαλύτερο εύρος σε όμιλο.

Η 21 Οκτωβρίου

Εκείνη η βραδιά άλλωστε, η 21η Οκτωβρίου, που ήταν η πρώτη μέρα της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων, ήταν πραγματικά η βραδιά των ρεκόρ, αφού σημειώθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 40 τέρματα σε οκτώ αγώνες, πράγμα πρωτοφανές.

Ρεκόρ έκανε και η Ρεάλ. Με το εντυπωσιακό έξι στα έξι, έφτασε τις 19 στη σειρά νίκες σε Ισπανία και Ευρώπη. Επίσης ισοφάρισε το ρεκόρ διαφοράς από τη δεύτερη στη βαθμολογία, δηλαδή 11 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή