Τίτλοι τέλους για τον σπουδαίο Τιερί Ανρί

Τίτλοι τέλους για τον σπουδαίο Τιερί Ανρί

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών, ανακοίνωσε την Τρίτη ο σπουδαίος Γάλλος επιθετικός Τιερί Ανρί, έπειτα από μια πλούσια καριέρα 20 ετών.

«Ηταν ένα απίστευτο ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις, μια πανέμορφη εμπειρία. Ελπίζω να απολαύσατε το θέαμα, όσο εγώ απήλαυσα να είμαι κομμάτι του. Θα σας δω στην “άλλη πλευρά”», δήλωσε ο Ανρί, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει πόστο σχολιαστή στο βρετανικό SkySports.

Ο Γάλλος πρώην διεθνής άσος, καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της τελευταίας 20ετίας, κυρίως χάρη στην ηγετική φυσιογνωμία του, αλλά και τις σπάνιες τεχνικές αρετές του, οι οποίες σε συνδυασμό με την ταχύτητά του τον καθιστούσαν ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο, για οποιαδήποτε άμυνα.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του συνδυάστηκαν με την παρουσία του στην Αρσεναλ, την φανέλα της οποίας φόρεσε από το 1999 έως το 2007, όντας ένας από τους βασικότερους παράγοντες για το πλούσιο θέαμα που πρόσφερε η ομάδα του Λονδίνου εκείνη την περίοδο. Ως παίκτης των «κανονιέρηδων» σκόραρε 174 φορές σε 254 συμμετοχές και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα (ένα εξ αυτών το αήττητο του 2004) και τρία κύπελλα.

Πλούσια σε διακρίσεις ήταν και η διεθνής καριέρα του, μιας και με το εθνόσημο της Γαλλίας έφτασε στην κορυφή του Κόσμου το 1998, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε η χώρα του. Παράλληλα, πανηγύρισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δύο χρόνια αργότερα στα γήπεδα της Ολλανδίας και του Βελγίου, καθώς και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2003.

Η ομάδα που τον ανέδειξε ήταν η Μονακό, ενώ φόρεσε ακόμη τις φανέλες της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα, κατακτώντας με την τελευταία, το μοναδικό Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του, το 2009.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή