Παραμένει στην UEFA χωρίς αντίπαλο ο Πλατινί

Παραμένει στην UEFA χωρίς αντίπαλο ο Πλατινί

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αντίπαλο για την προεδρία της UEFA θα πορευθεί ο Μισέλ Πλατινί στη σχετική εκλογική διαδικασία, κι έτσι έχει ήδη εξασφαλίσει την τρίτη σερί θητεία στην ηγεσία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ώστε να προωθήσει τις αλλαγές που έχει κατά νου.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι η προθεσμία της 24ης Δεκεμβρίου παρήλθε χωρίς κανέναν άλλο υποψήφιο για τη θέση που ο Γάλλος παράγοντας έχει από το 2007, και αναμένεται να κρατήσει έως το 2019, αφού στο συνέδριο της συνομοσπονδίας τον Μάρτιο στη Βιέννη δεν θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Αλλωστε ο 59χρονος κ. Πλατινί έχει αποκλείσει την πιθανότητα να αντιπαρατεθεί με τον Ζεπ Μπλάτερ για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας τον Μάιο.

Σε μια ομιλία – μανιφέστο στο Ντουμπάι την Κυριακή, την πρώτη μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ο κ. Πλατινί είπε ότι το μέλλον του ποδοσφαίρου πρέπει να συνδυάζει «τον συντηρητισμό με την τόλμη». Ετσι απέκρουσε για μια ακόμη φορά την πρόταση για περαιτέρω χρήση της τεχνολογίας στη διαιτησία του ποδοσφαίρου, λέγοντας, για παράδειγμα, ότι «το τράβηγμα της φανέλας είναι ασαφές στην τηλεόραση, είναι θέμα ερμηνείας».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η χρήση της «λευκής κάρτας», χωρίς να αλλοιώνει τη χρήση της κίτρινης και της κόκκινης, θα δίνει στους διαιτητές τη δυνατότητα να αποβάλλουν προσωρινά παίκτες για κάποια σοβαρή παράβαση. «Αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος μεταξύ των φιλάθλων», ισχυρίστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή