«Εσβησε» το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ

«Εσβησε» το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του Αγγελου Αναστασιάδη προκάλεσε η ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ με σκορ 3-1 στο Ηράκλειο. Η διοίκηση του συλλόγου μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε αποφασίσει αν θα την κάνει αποδεκτή ή όχι, ωστόσο, το μέλλον του Ελληνα τεχνικού στην Τούμπα είναι αρκετά δυσοίωνο. Το αποτέλεσμα της Κρήτης αφενός βαθαίνει την κρίση στον «Δικέφαλο», αφετέρου τον θέτει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ενώ την ίδια στιγμή δίνει ελπίδες στους Κρητικούς ότι μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία.

«Είναι από τις πιο άσχημες μέρες στην καριέρα μου. Την ευθύνη την παίρνω εγώ. Αφήσαμε και πέρασε ένα ημίχρονο χωρίς σουτ. Είναι ντροπή για όλους μας. Την ευθύνη τη φέρω εγώ. Είπα στους παίκτες από το ημίχρονο ότι δεν έχω καμία δουλειά και καμία σχέση με αυτό που βλέπω και ότι θα θέσω στη διάθεση της διοίκησης την παραίτησή μου. Τους το είπα και τώρα. Το είπα και στον κ. Αγγελίδη. Είμαι ο τελευταίος που θα δημιουργήσω πρόβλημα. Η απόφαση είναι της διοίκησης. Αν θέλει να παραμείνω ώς το τέλος ή για όσο θέλει θα είμαι εδώ. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γι’ αυτό που είδα. Με αυτό που κάνω νομίζω ότι λύνω τα χέρια των ανθρώπων που είναι από πάνω» είπε λίγα λεπτά μετά το «ναυάγιο» της ομάδας του ο απογοητευμένος Αναστασιάδης, έχοντας στο μυαλό του όλα όσα συνέβησαν στο «Γεντί Κουλέ».

Στα αγωνιστικά, ο Τζορτζ στο 11΄ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος στη συνεννόηση Κατσικά και Γλύκου και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 34΄ -και αφού προηγήθηκαν δύο, τρεις καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ- ο ΟΦΗ διπλασίασε τα τέρματά του, βάζοντας τις βάσεις για έναν θρίαμβο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νίκος Αναστόπουλος είχε μόλις 15 παίκτες στην αποστολή! Ο Τζορτζ πέρασε τον Ρικάρντο Κόστα, αυτός τον ανέτρεψε και ο Κομίνης ορθώς υπέδειξε την παράβαση. Ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι και διαμόρφωσε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και το κατάφερε εν μέρει, όταν ο Παπαδόπουλος στο 52΄ μετά από συρτή σέντρα του Περέιρα βρήκε δίχτυα και μείωσε σε 2-1. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον ΟΦΗ. Οσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την πίεσή του στα καρέ των Κρητικών, αφήνοντας κενούς χώρους και το «πλήρωσε» με ένα τρίτο γκολ. Στο 82΄ ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα λάθος του Γλύκου που δεν απομάκρυνε σωστά, σούταρε και είδε την μπάλα να περνάει χωρίς παρέμβαση από Τζανδάρη και Κατσικά. Εκεί τελείωσαν όλα, πιθανώς και ο Αναστασιάδης.

«Μπορεί να φύγει κανένας άλλος εκτός από εμένα; Εγώ είπα στην αρχή ότι πάμε για πρωτάθλημα. Αυτή η κατάσταση είναι από τον Αστέρα. Είμαστε οκτώ βαθμούς πίσω. Στην Ελλάδα είμαστε. Ενα ταρακούνημα χρειάζεται η ομάδα. Εγώ δεν πιστεύω ότι για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ με αυτά τα προβλήματα, χρειάζεται προπονητή. Δεν μου αρέσει αυτό που λέω για την ομάδα του ΟΦΗ, της δίνω συγχαρητήρια. Ισως δεν μπόρεσα να πείσω. Ποιος φταίει γι’ αυτό;», σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης με έξι λέξεις σχολίασε αυτό που είδε: «Τίποτα, τίποτα σήμερα. Ηταν εμφάνιση – ντροπή». Εχει ήδη ενημερώσει τον Ιβάν Σαββίδη για την παραίτηση του Αναστασιάδη, αλλά απόφαση δεν θα ληφθεί εν θερμώ. Ολα δείχνουν ότι το θέμα θα αναλυθεί σήμερα, μία μέρα μετά το χθεσινό στραπάτσο στο Ηράκλειο και φυσικά τον κύριο λόγο έχει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (90΄ Μανιδάκης), Τζορτζ (73΄ Μαραθιανός), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης (66΄ Μερεμπασβίλι), Μπολάκης, Φαζός, Μακρής

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρικάρντο Κόστα, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης (59΄ Κίτσιου), Μαντούρο (45΄+1΄ Τζανδάρης), Νομπόα, Γκολάσα (82΄ Κουλούρης), Περέιρα, Μακ και Παπαδόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή