Θριαμβευτής στη Σύρο ο ΠΑΟΚ

Θριαμβευτής στη Σύρο ο ΠΑΟΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος επέστρεψε χθες ο ΠΑΟΚ από τη Σύρο, όπου έγραψε την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του τμήματος βόλεϊ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, επικρατώντας στον τελικό της Κυριακής του Ολυμπιακού με 3-1 (25-23, 26-28, 25-22, 25-22). Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την πρόκριση, νικώντας τον Φοίνικα Σύρου με 3-1 (25-19, 25-23, 16-25, 25-18), ενώ ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό είχε επικρατήσει της Κηφισιάς με 3-0 (28-26, 25-19, 25-20).

Η διοργάνωση της Σύρου αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα, με τους παίκτες των ομάδων να παίζουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Στον τελικό, ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο αποφασισμένος και σε καλύτερη κατάσταση από τους «ερυθρόλευκους». Πρωταγωνιστής ήταν ένας παίκτης ο οποίος έχει συνηθίσει σε αυτόν τον ρόλο. Ο Βασίλης Κουρνέτας, στα 38 του, αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίκτη του φάιναλ φορ, δίνοντας τις πιο κατάλληλες απαντήσεις σε όσους τον θεωρούσαν… παλαίμαχο. Ο Κουρνέτας κατέκτησε τον 8ο τίτλο κυπέλλου, ενώ ένας ακόμη παίκτης που βοήθησε τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ, ο Ερνάντο Γκόμεζ, έφτασε τους τρεις τίτλους με τρεις διαφορετικές ομάδες. Φέτος με τον ΠΑΟΚ, το 2011 με τον Ολυμπιακό και το 2007 με τον Παναθηναϊκό. «Είναι ο πρώτος τίτλος του ΠΑΟΚ, αλλά δεν φτάνει η δίψα για έναν τίτλο. Το θέλαμε πολύ το κύπελλο. Η ικανότητα είναι εκείνη που κρίνει τον νικητή» είπε ο προπονητής του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ», ανέφερε ο προπονητής των Κυπελλούχων, Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος έχει σηκώσει το τρόπαιο και ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καζάζης αναγνώρισε την ανωτερότητα των αντιπάλων του και έθεσε ως επόμενο στόχο των «Πειραιωτών», την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο. Ηταν σκληρός ο αγώνας. Ο στόχος μας παραμένει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο παίρνει ψυχολογικό αβαντάζ μετά από αυτή τη νίκη» τόνισε μεταξύ άλλων.

• Για την 21η αγωνιστική της Α1 γυναικών: Ηρακλής – Παναθηναϊκός: 0-3, Μακεδόνες – Μαρκόπουλο: 1-3, Ανατόλια – Ο.Π. Ρεθύμνου: 3-0, Α.Ο. Θήρας – Ηλιούπολη 3-0, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή