Παναθηναϊκός: «Μόνο η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία»

Παναθηναϊκός: «Μόνο η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σα να μην έφτανε η ήττα του στο Περιστέρι, ήλθε και η ήττα του στο δικαστικό μέτωπο για να βάλει οριστικά τέλος στις ελπίδες του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τίτλου. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την έφεσή του και διατήρησε ως είχαν τις ποινές για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δηλαδή αφαίρεση 3 βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 100 χιλ. ευρώ πρόστιμο. Οι «πράσινοι» πέφτουν στους 58 β. και βρίσκονται 6 β. πίσω από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος. Η ποινή των κεκλεισμένων των θυρών θα εκτιθεί με τον Αστέρα Τρίπολης και τη Σκόντα Ξάνθης, καθώς η Σούπερ Λίγκα δεν δέχθηκε ότι εκτίθηκε η μία από τις δύο αγωνιστικές στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Μετά την αρνητική τροπή της μάχης στο δικαστικό μέτωπο, είναι προφανές ότι και να είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, οι ελπίδες του για τον τίτλο θα ήταν μόνο θεωρητικές. Αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την οργή των ανθρώπων του για τον διαιτητή Δασκαλόπουλο, με επίκεντρο τον καταλογισμό ενός πέναλτι που ούτε κατά φαντασία υπήρχε. Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για σφοδρή αντίδραση και ολομέτωπη επίθεση σε Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ και ΚΕΔ, προτιμήθηκε μια ολιγόλογη αλλά «φαρμακερή» ανακοίνωση, με ένα μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες: «Η χθεσινή διαιτητική απόδοση επιβεβαιώνει τη νοσηρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία μόνον η ελληνική δικαιοσύνη και η Πολιτεία δύνανται και οφείλουν να εξαλείψουν άμεσα».

Βλέποντας τη μεγάλη απογοήτευση και τον εκνευρισμό που διακατείχε τους παίκτες του, ο Γιάννης Αναστασίου τους μίλησε για να τους τονώσει το ηθικό: «Καταλαβαίνω πώς νιώθετε, αλλά δεν γίνεται να μείνουμε σ’ αυτό το ματς. Πρέπει να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε τα παιχνίδια που ακολουθούν. Δεν πρέπει να χαλάσουμε όσα χτίζουμε τόσο καιρό. Ας κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί, εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω». Οι συζητήσεις των παικτών να στρέφονταν όχι μόνο στα μεγάλα λάθη του Δασκαλόπουλου αλλά και στην υβριστική συμπεριφορά του όταν πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν. Ο Μπεργκ συμπλήρωσε 4 κίτρινες και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Κροατία, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε δυναμικά στη διεκδίκηση του Σίλντενφελντ, προσφέροντάς του τριετές συμβόλαιο με περίπου 400 χιλ. ευρώ τον χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή