Πίσω από τις κάμερες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλο Γαλλία, άλλο Ελλάδα

Ο υποβιβασμός της γαλλικής Νιμ στην τρίτη κατηγορία με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της διοργανώτριας του πρωταθλήματος αρχής, λόγω απόπειρας χειραγώγησης αγώνων από τον πρώην πρόεδρό της, οδηγεί σε αναπόφευκτη σύγκριση με το πώς αντιμετωπίζονται παρόμοια αδικήματα από την «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη» στην Ελλάδα. Οπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ, η γαλλική λίγκα πήρε καταθέσεις από 50 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι, ποδοσφαιριστές και προπονητές, σε μια ανακριτική διαδικασία που κράτησε πάνω από δύο ημέρες. Με βάση την παραπάνω διαδικασία, κατέληξε στο ότι ο πρώην πρόεδρος Κονράντ, ο οποίος τιμωρήθηκε με επταετή αποκλεισμό και έχει συνελήφθη από τις Αρχές, επιχείρησε να χειραγωγήσει τέσσερις αγώνες του περυσινού πρωταθλήματος. Στην Ελλάδα, όμως, δεν ακολουθείται καμία ανακριτική διαδικασία από τα αντίστοιχα όργανα και οι υποθέσεις με την κατηγορία προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα εξετάζονται από τα αντίστοιχα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου «διεκπεραιωτικά» και με «εξασφαλισμένη» την ατιμωρησία των εμπλεκομένων.

ΜΠΛΟΥ.

Γύρισαν την πλάτη

Αποκαρδιωτική χαρακτήρισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ την εικόνα στον αγώνα με τον Εργοτέλη, όπου κόπηκαν μόλις 3.574 εισιτήρια, τα λιγότερα της τελευταίας τριετίας στη Τούμπα! Αποκαρδιωτική μεν, απολύτως δικαιολογημένη δε, αν σκεφτεί κανείς ότι η ίδια ομάδα πριν από τρεις μήνες ήταν πρώτη με διαφορά πέντε βαθμών και τώρα παλεύει να κρατηθεί στην τρίτη θέση. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ νιώθει ότι εμπαίζεται από όλους όσοι έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια του και αυτό δημιουργεί απαξίωση.

Γ. Σ.

Ορατό νέο σχίσμα

Είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο να υπάρξει και πάλι «σχίσμα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεκαπέντε χρόνια μετά τη δημιουργία της Ευρωλίγκας. Αφορμή για τη δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, υπό την αιγίδα της FIBA, αποτελεί η αντίδραση της Ευρωλίγκας να αποτρέψουν τους Ευρωπαίους παίκτες, μέσω των ομάδων τους, από το να μετάσχουν στα προκριματικά των εθνικών ομάδων, εν μέσω των αγωνιστικών χειμωνιάτικων περιόδων από το 2017 και μετέπειτα. Η αιτία, όμως, είναι άλλη και βαθύτερη, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από τους περισσότερους συλλόγους της Ευρωλίγκας για την πενιχρή κατανομή των εσόδων την τελευταία πενταετία, αλλά δεν υπάρχει –μέχρι τώρα– πρόταση συμμετοχής τους σε άλλο πρωτάθλημα. Αυτό θα κάνει η FIBA, κι αν ακόμα τον πρώτο χρόνο υπάρξουν δύο πρωταθλήματα (έτσι είχε συμβεί με τη Σουπρολίγκα το 2000), πιστεύει ότι θα υπερισχύσει, ως ο κορυφαίος θεσμός του αθλήματος και φυσικά με μεγαλύτερο οικονομικό δέλεαρ.

Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή