Τσάμπιονς Λιγκ: Ανοιχτοί λογαριασμοί στους «8»

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανοιχτοί λογαριασμοί στους «8»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Ρεάλ και Γιουβέντους ανήκει το μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μαδριλένοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 στην έδρα της συμπολίτισσας Ατλέτικο, ενώ η «Γιούβε» επικράτησε με 1-0 της Μονακό στο Τορίνο στους πρώτους προημιτελικούς.

Στο Βιθέντε Καλδερόν, Ατλέτικο και Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες τόσο στο αποτέλεσμα, όσο και στις… κλωτσιές. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να χάσουν κάποιες καλές ευκαιρίες. Η σπουδαιότερη ήρθε μόλις στο 3΄ όταν ο Μπέιλ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ομπλακ. Ο Χάμες στο 37΄ επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ το οποίο έδιωξε ξανά ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γκριεζμάν απείλησε τον Κασίγιας από καλή θέση. Το γκολ για τη Ρεάλ θα μπορούσε να έρθει και στο 43΄ αλλά ξανά ο Ομπλακ νίκησε τον Χάμες. Κάπου εκεί στέρεψαν οι καλές επιθετικές ενέργειες των δύο ομάδων, αφού στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησαν τα νεύρα και το σκληρό παιχνίδι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι, Σουάρεθ, Κόκε (83΄ Τόρες), Τουράν, Γκριεζμάν (77΄ Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ (86΄ Αρμπελόα), Μαρτσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Χάμες, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (75΄ Ισκο).

Στο Τορίνο, η Μονακό επιδόθηκε στον γνωστό της «κλεφτοπόλεμο», είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει αλλά τελικά η Γιουβέντους ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Μονεγάσκοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Ιταλούς μόλις στο 11΄ με τον Καράσκο, αλλά ο Μπουφόν ήταν στην κατάλληλη θέση. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 45΄ με τον Βιδάλ να μην τελειώνει σωστά τη φάση. Η ομάδα του Ζαρντίμ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το δυνατό της σημείο που είναι οι αντεπιθέσεις και αν οι παίκτες του ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική πάσα, το αποτέλεσμα πιθανότατα να ήταν διαφορετικό. Αντίθετα, αποτελεσματικός αποδείχθηκε ο Βιδάλ στο 57΄ ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο Μοράτα από τον Καρβάλιο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (74΄ Μπαρτσάλι), Βιδάλ, Περέιρα (87΄ Στουράρο), Τέβες, Μοράτα (83΄ Μάτρι).

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Ραγκί (71΄ Μπερμπάτοφ), Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κιρζάβα, Φαμπίνιο, Κοντόγκμπια, Μουτίνιο, Καράσκο, Μαρσιάλ (87΄ Καρβάλιο), Ντιράρ (51΄ Μπερνάρντο).

Από τους αποψινούς αγώνες ξεχωρίζει αναμφίβολα το Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα στο Παρκ ντε Πρενς του Παρισιού, με τους γηπεδούχους να στερούνται των υπηρεσιών του τιμωρημένου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ωστόσο, όπως έδειξαν και με την Τσέλσι, είναι ικανοί να τα καταφέρουν και χωρίς τον Σουηδό σταρ. Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα σκόνταψε στη Σεβίλλη το Σάββατο (2-2) έχοντας ίσως στο μυαλό το αποψινό ματς.

Νοσοκομείο θυμίζει η Μπάγερν εν όψει της αναμέτρησης με την Πόρτο στο «Ντραγκάο», καθώς οι πολυάριθμοι τραυματισμοί παικτών υποχρεώνουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην υπολογίζει σε βασικές μονάδες όπως ο Φρανκ Ριμπερί και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή