Τσάμπιονς Λιγκ: Ανοιχτούς λογαριασμούς Γιούβε-Ρεάλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανοιχτούς λογαριασμούς Γιούβε-Ρεάλ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης χθες βράδυ στο Τορίνο, στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με το αποτέλεσμα να μη δίνει σαφές προβάδισμα για τη μία θέση στον τελικό της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο.

Η Γιούβε, εκμεταλλευόμενη και τη δύναμη της έδρας της, στρίμωξε από την αρχή στα σχοινιά τη Ρεάλ και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 9΄, όταν ο Μοράτα σκόραρε από κοντά, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Κασίγιας σε σουτ του Τέβες. Το γκολ αυτό «αφύπνισε» την ισπανική ομάδα η οποία αντέδρασε γρήγορα. Στο 27΄, ο Χάμες έκανε τη σέντρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Μπουφόν και ο Ρονάλντο, χωρίς να δυσκολευτεί, την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα. Παρά το γεγονός ότι το 1-1 βόλευε τη Ρεάλ και όχι τη Γιουβέντους, ενόψει του επαναληπτικού της 13ης Μαΐου, η «βασίλισσα» ήταν εκείνη που προσπάθησε να σκοράρει ξανά. Εχασε σπουδαία ευκαιρία, στο 41΄, με κεφαλιά του Μπέιλ στο δοκάρι, ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν πιο απειλητικοί, εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους. Στο 58΄, ο Τέβες, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε από τον Καρβαχάλ και έδωσε ισχνό προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις οι Ιταλοί έχασαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία με τον Γιορέντε.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Στουράρο (64΄ Μπαρτσάλι), Τέβες (86΄ Περέιρα), Μοράτα (78΄ Γιορέντε).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Χάμες, Μπέιλ (86΄ Ροντρίγκες), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ισκο (63΄ Ερνάντεζ).

Με τα βλέμματα στραμμένα στον Πεπ Γκουαρδιόλα είναι όλοι στη Βαρκελώνη ενόψει του αγώνα της ομάδας του, της Μπάγερν Μονάχου, στην έδρα της μεγάλης του αγάπης, της Μπαρτσελόνα, στον άλλο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απόψε.

Ο Καταλανός προπονητής θα βιώσει για πρώτη φορά από τον πάγκο των φιλοξενουμένων τις συνθήκες στο Καμπ Νου, την ώρα που στις εξέδρες θα βρίσκεται στη συνήθη θέση του ο πατέρας του (ως κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας). Κάποιοι μάλιστα αναριωτιούνται μήπως ο 44χρονος τεχνικός μπερδευτεί και πανηγυρίσει τυχόν γκολ της Μπάρτσα, όπως στον αγώνα που παρακολούθησε τον Φεβρουάριο κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάστηκε ειδικό σκάουτινγκ ώστε να προετοιμαστεί για απόψε, αν και όπως δήλωσε χθες ο Λιονέλ Μέσι, «ο κ. Γκουαρδιόλα δεν αφήνει τίποτε στην τύχη». Πάντως, στο Καμπ Νου δεν θα έχει τα μεγαλύτερα αστέρια της Μπάγερν, δηλαδή τους Φρανκ Ριμπερί και Αριεν Ρόμπεν, στη διάθεσή του, ενώ αν παίξει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα χρησιμοποιήσει ειδική μάσκα στο πρόσωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή