Γκουαρδιόλα: «Δεν υπάρχει κάτι να σταματήσει τον Μέσι»

Γκουαρδιόλα: «Δεν υπάρχει κάτι να σταματήσει τον Μέσι»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθιά υπόκλιση στον βασιλιά του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι έκανε όχι μόνο η Μπάγερν αλλά και όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Τι κι αν ο Αργεντινός δεν είναι ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, τι κι αν δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο με την εθνική Αργεντινής, τι κι αν δεν πουλάει σταριλίκι… Ο άσος της Μπαρτσελόνα μίλησε ξανά στο χορτάρι προχτές και έδειξε στον κόσμο όλο ποιος είναι ικανός να ανεβάσει το ποδόσφαιρο σε άλλο επίπεδο.

Με δύο τέρματα -το ένα καλύτερο από το άλλο- στο 3-0 επί της Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι μόνο έκλεψε την παράσταση από τον προπονητή της βαυαρικής ομάδας και πρώην της Μπάρτσα, Πεπ Γκουαρδιόλα εκεί που φαινόταν ότι θα αποσπούσε λευκή ισοπαλία από τους Καταλανούς, αλλά και πέρασε στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση.

«Δεν υπάρχει σύστημα ή προπονητής να μπορεί να σταματήσει ένα ταλέντο του μεγέθους του» σχολίασε με μια κρυφή υπερηφάνεια ο πρώην προπονητής του Μέσι, ο κ. Γκουαρδιόλα. «Ο Μέσι καταβροχθίζει τον Γκουαρδιόλα» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της μαδριλένικης αθλητικής εφημερίδας «Μάρκα».

Πάντως, η Μπαρτσελόνα και ο Μέσι μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρότερο εμπόδιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ισπανίας. Κι αυτό γιατί η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου απειλεί να τινάξει στον αέρα τους εγχώριους θεσμούς διαμαρτυρόμενη για κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας -και αντιπρόεδρος της UEFA- Ανχελ Μαρία Βιγιάρ απειλεί να διακόψει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα από τις 16 Μαΐου διαμαρτυρόμενος για τον νόμο που πέρασε η κυβέρνηση από το ισπανικό κοινοβούλιο και προβλέπει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ ώς τώρα κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα ανεξάρτητης διαπραγμάτευσης.

Εναντίον του κ. Βιγιάρ έχουν στραφεί, εκτός από στελέχη της ισπανικής κυβέρνησης, τόσο ο ισπανικός Τύπος, που κατηγορεί τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο αρχίζει και τελειώνει σε κείνον, όσο και η λίγκα των επαγγελματικών συλλόγων, που ετοιμάζει προσφυγή στα δικαστήρια κατά του κ. Βιγιάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή