Πίσω από τις κάμερες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε ο δρόμος

Το 2013 οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου είχαν προσφύγει στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ζητώντας την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης λόγω παραβίασης του καταστατικού και των κανονισμών. Η ΕΠΟ απευθύνθηκε στη FIFA, ζητώντας να προειδοποιήσει με αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί διοικήσεις διορισμένες από δικαστήριο το οποίο μάλιστα θεωρούσε αναρμόδιο. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου ήταν απορριπτική όχι λόγω αναρμοδιότητας, αλλά επειδή, σύμφωνα με το σκεπτικό, οι αιτούντες έπρεπε να απευθυνθούν πρώτα στα όργανα του ποδοσφαίρου. Ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου Γ. Παναγόπουλος προσέφυγε, εκπροσωπώντας ποδοσφαιριστές στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο (ΤΔΔ) της ΕΠΟ, ζητώντας την έκπτωση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Ομως, στην απόφασή του το ΤΔΔ θεώρησε εαυτόν αναρμόδιο, στέλνοντας τους αιτούντες κατευθείαν στο Ειρηνοδικείο! Το σκεπτικό της απόφασης ανοίγει τον δρόμο και την όρεξη σε πολλούς με πρώτη την ΕΠΣ Θεσσαλίας που ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει αιτούμενη την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Α. Μ.

Μαθήματα από τον Γκάλη

Ο Νίκος Λάσκαρης, υποψήφιος επενδυτής στον μπασκετικό Aρη και κάτοχος ήδη του 41% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο της ομάδας, παρακολουθώντας τον αγώνα με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ της Α1. Μαζί του ήταν και ο Νίκος Γκάλης, τον οποίο ο Λάσκαρης θα ήθελε πολύ να έχει συνεργάτη όταν και εφόσον γίνει μεγαλομέτοχος και αναλάβει τη διοίκηση της ΚΑΕ. Οι δυο τους μπήκαν μαζί στο Αλεξάνδρειο και ο Γκάλης φρόντισε να του δείξει ποιος είναι το… αφεντικό μέσα στη σάλα που έχει πάρει το όνομά του. Με ένα νεύμα του έδειξε τα 21 λάβαρα και τη φανέλα με το Νο 6 και σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ο Λάσκαρης σήκωσε το κεφάλι και κοίταξε με δέος, σχολιάζοντας σχετικά.

Γ. Σ.

Η Ιστορία έγινε παλιοσίδερα

Αντί του ποσού των 15.000 ευρώ επωλήθησαν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι που είχαν μπει σε γέφυρα του λιμανιού στο Σίδνεϊ. Αντίθετα, οι δικοί μας Κύκλοι που στόλιζαν το Παναθηναϊκό Στάδιο μετατράπηκαν πριν από λίγα χρόνια σε παλιοσίδερα καθώς κάποιοι από το υπουργείο Πολιτισμού δεν τους θεωρούσαν καλαίσθητους. Η Ολυμπιακή Επιτροπή διαθέτει τα χρήματα για την αντικατάστασή τους και μένει να δούμε πότε -επιτέλους- θα ληφθεί η απόφαση για να αποκτήσει το Στάδιο που φιλοξένησε τρεις ολυμπιακές διοργανώσεις τα «δαχτυλίδια» του…

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή