Πίσω από τις κάμερες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάταξη… αθώωσης

Η ευεργετική για όσους αντιμετωπίζουν κατηγορίες χειραγώγησης αγώνα διάταξη που πέρασε τον περασμένο Μάιο η ΕΠΟ στον πειθαρχικό της κώδικα εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια, 3-0, που έγινε στις 6/1/2013, επειδή κρίθηκε ευνοϊκότερη για τους κατηγορουμένους από τις αντίστοιχες διατάξεις παλαιότερων κανονισμών. Δηλαδή η ΕΠΟ, αντί να βάλει αυστηρότερες διατάξεις λόγω της διόγκωσης του φαινομένου, υιοθετεί ηπιότερες, που οδηγούν στην αθώωση και έρχεται σε αντιδιαστολή με τις οδηγίες των FIFA και UEFA με τις οποίες δήθεν εμφανίζεται ως εναρμονισμένη. Η επίμαχη διάταξη αναφέρει ότι για να κριθεί ένας αγώνας χειραγωγημένος πρέπει να εμπλέκονται τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, για την ΕΠΟ, ένας αγώνας δεν θεωρείται χειραγωγημένος σε περίπτωση που κατηγορούνται ο διαιτητής και ο τερματοφύλακας, και αποδειχθεί η εμπλοκή τους στη χειραγώγηση. Αν, επομένως, υπήρχε ένας σοβαρός λόγος για ποδοσφαιρικό «Grexit» από τη FIFA και την UEFA αυτός θα ήταν η συγκεκριμένη διάταξη της ΕΠΟ, που παραβιάζει βάναυσα τη φιλοσοφία και έρχεται ευθέως σε αντίθεση με τους κανονισμούς των διεθνών συνομοσπονδιών για την αντιμετώπιση των «στημένων» και όχι ο «νόμος Κοντονή» για τη διατύπωση του αυτοδιοίκητου και τη θητεία των μελών των πειθαρχικών οργάνων.

Α. Μ.

Ο Βεζένκοφ θα μείνει αν…

Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο παραμονής του Σάσα Βεζένκοφ στον Αρη. Ο MVP της κανονικής διάρκειας και πρώτος σκόρερ στην Α1 έχει ήδη μιλήσει με τον υποψήφιο επενδυτή Νίκο Λάσκαρη και περιμένει να έχει μία δεύτερη επαφή στην οποία θα του αναλυθεί το πλάνο για την ομάδα. Δύο προϋποθέσεις υπάρχουν στο μυαλό του Βεζένκοφ για την παραμονή του. Η πρώτη είναι να παίζει η ομάδα στην Ευρώπη, κάτι που κατά 99% επιτεύχθηκε με την είσοδο στην πρώτη τετράδα, και η δεύτερη να διατηρηθεί στην τεχνική ηγεσία ο Δημήτρης Πρίφτης, ο προπονητής που τον έχει αναπτύξει όσο κανείς άλλος έως σήμερα.

Γ. Σ.

Διευκρίνιση για το Στάδιο

Οι ολυμπιακοί κύκλοι έχουν «κατεβεί» από το Παναθηναϊκό Στάδιο από το 2011. Φυσικά, δεν έφταιγε γι’ αυτό η Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics, αλλά κάποιοι από τους ιθύνοντες του υπουργείου Πολιτισμού. Ζήτησαν από τους διοργανωτές των Παγκόσμιων Αγώνων να χρησιμοποιήσουν τους γερανούς για να κατέβουν οι κύκλοι επειδή δεν είχαν σχέση με το αρχαίο στάδιο και τοποθετήθηκαν αργότερα. Το Καλλιμάρμαρο, όμως, δεν είναι απλώς ένα αρχαίο στάδιο, αλλά ένας χώρος που έχει συνδεθεί όσο κανένας με το Ολυμπιακό Κίνημα.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή