Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καζάνι που βράζει ο ΠΑΟΚ, ψάχνει τρόπους για να αποφορτίσει όλη την πίεση που δέχεται μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες του στα πλέι οφ ώστε να αντιμετωπίσει με πιο καθαρό μυαλό τον «τελικό» της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου θα κριθεί η σειρά εκκίνησής του στο ταξίδι για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι παίκτες έχουν μπει ξανά στο στόχαστρο της εξέδρας, με τις αποδοκιμασίες να στοχεύουν τους πάντες, ακόμα κι αυτούς που έχουν καιρό να παίξουν, όπως ο Σαλπιγγίδης. Στην προσπάθεια αυτοκριτικής, δεν λείπουν τα βαριά λόγια όπως το «ντρεπόμαστε» του Μακ ή το ακόμα πιο βαρύ «αν ήμουν πρόεδρος, θα μας έδιωχνα όλους» που δήλωσε ο Αθανασιάδης.

Πέρα από την ήττα, ο αγώνας με τον Ατρόμητο άφησε κι άλλα τραύματα στον ΠΑΟΚ. Ο Κάτσε συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Ρατς έπαθε θλάση στον δεξί προσαγωγό και τέθηκε νοκ άουτ, όπως και ο Κωνσταντινίδης που υποβλήθηκε σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και ο Μακ με τον Αθανασιάδη, που έκαναν ένεση για να ξεπεράσουν τους πόνους στη μέση και να παίξουν κόντρα στον Ατρόμητο. Η συμμετοχή τους παραμένει αμφίβολη.

Ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ σαν τον πιο σημαντικό της χρονιάς και η διοίκηση όρισε φτηνή τιμή στα εισιτήρια (γενική είσοδος 10 ευρώ) για να γεμίσει το γήπεδο. Με τρεις νίκες επί του ΠΑΟΚ στα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια τους και με το ηθικό ανεβασμένο μετά το σερί των τεσσάρων αήττητων αγώνων στα πλέι οφ, οι Αρκάδες δεν χρειάζονται απαραίτητα τη νίκη για να «κλειδώσουν» τη δεύτερη θέση. Τους εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση και η ισοπαλία.

Χαρακτήρα τελικού, με μονόπλευρο όμως ενδιαφέρον, έχει και το άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ. Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με την ψυχολογία του στα ύψη και στοχεύει τη νίκη που του εξασφαλίζει τουλάχιστον την 3η θέση. Για να πάρει τη 2η και το «καλό» εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να τη συνδυάσει και με νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Το ενδιαφέρον της αγωνιστικής είναι ότι τρεις ομάδες μπορούν να τερματίσουν από τη 2η έως την 4η θέση των πλέι οφ. Καμία τους δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα και όλες τους διεκδικούν τα πάντα. Ο μόνος που παίζει χωρίς άγχος είναι ο Παναθηναϊκός. Αήττητος και χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ στις πρώτες 5 αγωνιστικές, εξασφάλισε εύκολα την πρώτη θέση και τώρα έχει την άνεση να μην αγχώνεται από τις πολλές απουσίες βασικών του παικτών. Αντίθετα, ο Αναστασίου τις θεωρεί ευκαιρία για να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή